Un cântec diferit

„Eu iubesc pe cei ce mă iubesc, şi cei ce mă caută cu tot dinadinsul mă găsesc.” (Proverbele 8:17)

Mama mea a fost alcoolică şi considera că orice comportament era acceptabil. Într-o zi, am vizitat biserica adventistă din apropiere deoarece parea un loc mai fericit. La vârsta fragedă de doar 8 ani, familia mea nu a fost de acord ca eu să frecventez Biserica Adventistă, aşa că m-au dat afară din casă.

După o vreme, am ajuns în oraşul Tuxtla Gutierrez, unde m-am alăturat unor „copii ai străzii”. În scurt timp, am ajuns dependent de droguri şi alcoolic. În adolescenţă, un predicator penticostal m-a invitat la biserica Iui. Mi-a plăcut, dar simţeam că nu pot fi creştin şi în acelaşi timp să consum droguri. Eram convins că nu pot să renunţ la viciile mele. Descurajat, am mers într-o zi la o casă veche, unde am atârnat o sfoară şi mă pregăteam să îmi pun capăt zilelor dar, dintr-odată, am auzit un cântec. Am mers şi am întrebat oamenii din apropiere dacă auziseră şi ei acea muzică. Dar nu o auziseră şi acum credeau că sunt nebun. Apoi, în timp ce mă îndepărtam, am auzit un glas zicându-mi: „Fiule, sunt Dumnezeul tău. În această clipă te-am scăpat de viciile tale şi ţi-am iertat toate păcatele tale. Planul Meu pentru tine este să predici Cuvântul Meu.”

În dimineaţa următoare, mi-am luat rămas-bun de la prietenii mei penticostali, spunându-le că Dumnezeu mă chemase şi că El avea un plan pentru mine. Am mers câteva zile într-un oraş mare şi am început să predic mesajul că Dumnezeu vindecă şi mântuieşte. În cele din urmă, am devenit pastor penticostal, dar am aflat despre Sabat. Nu le-am spus superiorilor mei nimic despre acest lucru, pentru a nu avea probleme la locul de muncă. Am călătorit mult şi am susţinut multe campanii de evanghelizare, dar când m-am întors, descoperisem că Dumnezeu a răspuns rugăciunilor mele. Prietenii mei penticostali păzeau acum Sabatul.

La scurtă vreme după aceea, Biserica Adventistă a ţinut o campanie de evanghelizare şi toţi prietenii mei au fost botezaţi. În urmă cu trei ani, am acceptat chemarea de a fi evanghelist cu literatură. Cea mai arzătoare dorinţă a mea este să fim mântuiţi în împărăţia lui Dumnezeu, pe care Isus a pregătit-o pentru noi. Sper să îi întâlnesc pe toţi cei care citesc aceste rânduri.

Ihilmaro Lopez Lopez, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video