De la producătoare de cărbuni la colportoare campioană

„Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Şi harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic, ba încă am lucrat mai mult decât toţi, totuşi nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este în mine.” (1 Corinteni 15:10)

Majoritatea oamenilor îmi spun Beth. Am fost o femeie de afaceri de succes, iar una dintre îndeletnicirile mele cele mai importante a fost producerea de cărbune. Apoi Dumnezeu m-a chemat să fiu colportoare şi mi-a schimbat viaţa pentru totdeauna.

Într-un Sabat, am mers la o biserică mai departe de casă. Era Sabatul evangheliştilor cu literatură şi în acea după-amiază s-a făcut apel pentru ca oamenii să se alăture acestei lucrări. Zece persoane s-au ridicat în picioare şi s-au predat Domnului şi lucrării Sale. Pastorul m-a privit direct în ochi şi mi-a spus: „Văd că sunteţi vizitatoare. Deşi nu vă cunosc, ştiu doar că Domnul doreşte să fiţi în lucrarea cu literatură.”

Aşa că, după ce m-am întors acasă, am început să vând din stocul de cărbune şi am devenit evanghelistă cu literatură. Din nefericire, unul dintre primele incidente a fost că mi s-au furat 40 de saci de cărbuni. Am descoperit persoana care mi-a furat cărbunii şi l-am raportat la poliţie. A trebuit să ne judecăm, iar omul care furase de la mine m-a acuzat că, de fapt, eu furasem cărbunele de la el. Cazul a durat o vreme, dar, în cele din urmă, am avut câştig de cauză. În final, bărbatul şi-a cerut iertare, iar eu l-am iertat. Dar lucrul bun din toată această poveste este că Satan nu a reuşit să-mi devieze drumul. Am continuat să fiu evanghelistă cu literatură.

Anul trecut, cu ajutorul lui Dumnezeu, am fost printre primii evanghelişti cu literatură din zona mea, la capitolul vânzări. Lucrarea de colportaj este cu adevărat captivantă, atunci când îi lăsăm pe îngeri să ne conducă.

Eu nu am mers la şcoală în timpul copilăriei, nici măcar în primele clase, dar acum pot să citesc şi pot înţelege toate cărţile pe care le vând. În prezent, particip la cursuri de engleză, pentru a avea şi mai mult succes în lucrarea de colportaj. Domnul a fost bun cu mine încă de când m-am alăturat acestei lucrări. Sunt sigură că îngerii mă ridică şi mă menţin pe calea cea bună.

Bethia Wilifuied, Tanzania

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video