Darul care continuă să ofere

„Şi am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit, casă nu zidesc pe temelia pusă de altul.” (Romani 15:20)

O familie de metodişti a cumpărat Biblia Stampley de la Manasa, un colportor, pentru a o oferi pastorului lor, reverendul Koroi. I-am oferit Biblia într-o duminică, după programul de la biserică după ce au servit prânzul împreună la ei acasă. Nici nu îşi imaginau atunci ce influenţă va avea acel dar asupra lui, a familiei sale şi asupra întregii adunări.

În 2012, pastorul Koroi şi-a luat mai mult timp pentru a se uita peste ghidurile de studiu prezentate la sfârşitul Bibliei Stampley. A studiat subiectul despre slujire şi a început să discute cu familia lui despre cum ar putea să implementeze adevărul biblic pe care tocmai îl descoperise.

Mai târziu, i-a rugat pe membrii familiei sale să îl sprijine în pregătirea predicii despre aceste adevăruri înainte de a o prezenta bisericii. A început prin a spune adunării că Duhul l-a insuflat să spună că ei ar trebui să renunţe la a mai consuma kava (o băutură tradiţională), deoarece aceasta le pângărea trupul, care este templul Duhului Sfânt.

Apoi a spus că Duhul Sfânt i-a descoperit că anumite produse alimentare, cum ar fi crustaceele, carnea de porc, anumite tipuri de peşte etc. nu sunt potrivite pentru a fi consumate din motive de sănătate. Apoi, într-o duminică, a menţionat în predică faptul că Duhul Sfânt i-a spus că adevăratul Sabat este sâmbăta, pe care o păzesc adventiştii de ziua a şaptea.

Când l-am vizitat pe pastorul Koroi împreună cu Manasa, el a spus: „Am fost pastor şi am studiat Biblia atâta vreme. Dar aceasta este prima dată când am descoperit ceva atât de special despre relaţia noastră cu Dumnezeu şi ce înseamnă să fii slujitor. Sunt încântat şi vreau să împărtăşesc aceste informaţii şi cu biserica.”

Membrii bisericii metodiste au aflat adevărul de la pastorul lor, iar el a fost invitat să predice acest adevăr şi înaintea altor adunări din Biserica Metodistă.

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru modul în care El foloseşte cuvântul scris pentru a răspândi mesajul final de speranţă în această lume.

Peni Vuia, Fiji

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video