Scos din cenuşă

În ziua aceea, surzii vor auzi cuvintele cărţii şi ochii orbilor, izbăviţi de negură şi întuneric, vor vedea. (Isaia 29:18)

Unul după altul, lucrurile rele dădeau năvală în viaţa Natashei. Soţul ei părăsise familia şi fiica ei cea mică era internată în spital, fiind diagnosticată cu hidrocefalie. Văzând cum lumea ei se prăbuşeşte, Natasha s-a hotărât să meargă la un ghicitor. În fiecare vineri mergea la el, sperând ca ceea ce vedea în viitor să o ajute să modifice oarecum ce se întâmpla în viaţa ei.

În acelaşi an, fiica ei cea mare, Lena, a fost implicată într-un accident grav de maşină, care i-a provocat o rană gravă la cap. Tot atunci s-a ales şi cu un obraz rupt, care a trebuit să fie fixat cu sârmă. Lena a trebuit, pe rând, să facă faţă anchetei poliţiei, doctorilor, spitalelor şi lunilor întregi de recuperare. Natasha căuta în sinea ei răspunsuri la numeroase întrebări. De ce? De ce eu? Cum pot şti ce aduce viitorul?

Şi, pentru că ghicitul nu părea să dea roade, Natasha a încercat să meargă la o clarvăzătoare şi apoi la Biserica Ortodoxă, dar de fiecare dată obţinea mai multe întrebări decât răspunsuri. Doar după ce a început să citească Noul Testament pe care i-l dăduse mama ei a putut vedea o lumină mică pâlpâind.

Într-o zi, Lyudmila, o evanghelistă cu literatură, a vizitat-o pe Natasha la birou şi i-a arătat mai multe cărţi, printre care Biblia şi setul Conflictul veacurilor. După ce a cumpărat mai multe cărţi, Natasha le-a citit şi a aflat despre sfinţenia Legii lui Dumnezeu şi despre Sabat. Ochii i se deschideau pe măsură ce citea şi viaţa ei a început să capete sens.

Când Natasha a vizitat o biserică adventistă mai mică din Svobodny, în regiunea Amur, a găsit acolo o familie spirituală – oameni care au ajutat-o să îşi întărească credinţa şi au sprijinit-o în rugăciune. După o lună, a fost botezată. Natasha a găsit răspunsurile de care avea nevoie prin Biblie şi cu ajutorul altor cărţi care au condus-o direct la Tatăl ei, care are răspunsurile la toate întrebările.

Cât de important este să le dăm cărţi oamenilor la momentul potrivit şi cât de important este ca evangheliştii cu literatură să le ducă la cei care au nevoie de ele!

Natalya Latysheva, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor