Conlucrători cu Isus

Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)

Într-o zi, m-am apropiat de un bărbat care îşi spăla maşina în faţa casei. Spre surprinderea mea, m-a întrebat curios: „Ce ai în geantă?” L-am întrebat dacă nu puteam discuta mai pe larg înăuntru şi, foarte prietenos, m-a invitat să intru. Romeo Arboleda m-a prezentat soţiei lui, Maiou, şi celor trei copii ai lor, Froilan, Charl şi Jashin. Apoi mi-a spus că soţia lui se rugase la Dumnezeu să trimită un mesager care să le împărtăşească adevărul Bibliei.

Înainte de a pleca de la ei, au cumpărat seria de cărţi The Bible Stories, promiţând să continue cu studii biblice personale. Am fost de acord şi cu bucurie le-am făcut cunoştinţă cu Esther Belga, o soră adventistă din Manila, care a continuat studiile biblice împreună cu ei.

Au trecut de atunci douăzeci şi trei de ani. Participam de curând la o convenţie de sănătate în oraşul Cebu. Un bărbat a venit la mine, m-a salutat şi m-a întrebat:

– Bună, frate Jhun! Mă mai recunoaşteţi?

S-a prezentat: Romeo Arboleda. Dintr-odată, ca un flash, mi-am amintit de el, din acele vremuri dragi din primii ani în lucrarea de colportaj. Apoi a început să îmi povestească istoria convertirii lui.

Inima mea se bucură când mă gândesc cât de miraculos se îmbină cuvântul scris cu întâlnirile obişnuite şi produc un rezultat veşnic. Sunt încântat să ştiu că evangheliştii cu literatura au un rol în schimbarea inimilor şi a câştigării de suflete, atunci când ei îl lasă pe Dumnezeu să îi ajute să împărtăşească vestea bună a mântuirii acestei lumi.

„Mandatul Mântuitorului, dat ucenicilor, îi cuprinde pe toţi credincioşii, până la sfârşitul timpului. Toţi cei la care a ajuns inspiraţia cerească sunt învestiţi să vestească Evanghelia. Toţi cei care primesc viaţa lui Hristos sunt chemaţi să lucreze pentru mântuirea semenilor lor. Pentru această lucrare a luat fiinţă biserica şi toţi cei care preiau asupra lor angajamentele ei sacre sunt, prin aceasta, invitaţi să fie conlucrători cu Hristos” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 466).

Ce privilegiu nobil să slujim ca „împreună-lucrători cu Hristos”!

Jhun F. De Jonggoy, Filipine

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor