Cum să ajung la prietenii tatălui meu?

 

Nu părăsi pe prietenul tău şi pe prietenul tatălui tău. (Proverbele 27:10)

Când eram adolescentă, visul meu era să devin evanghelistă cu literatură. Deşi mama nu a fost încântată de această idee şi chiar s-a supărat pe mine, tatăl meu m-a încurajat să îmi urmez visul. Eram o tânără hotărâtă, nerăbdătoare să lucrez pentru Dumnezeu şi să împărtăşesc cu alţii mesajul adventist despre apropiata revenire a lui Isus.

În oraşul meu, tata avea mulţi prieteni care erau supăraţi pe el deoarece nu mai mergea să bea împreună cu ei. Ei credeau că scrierile lui Ellen White l-au „stricat” pe tata şi l-au schimbat în rău.

Observând aceste lucruri, mi-am pus ca ţintă să îi ajut pe oameni să se schimbe, iar primii pe listă erau prietenii tatălui meu. După ce am devenit evanghelistă cu literatură şi am strâns câţiva bănuţi, am cumpărat două cărţi şi le-am oferit unora dintre prietenii tatălui meu, care erau foarte supăraţi pe el. Speram că astfel vor înceta să îl mai insulte pe tata.

Unuia dintre ei i-am dat cartea Calea către Hristos. A dus cartea acasă, dar soţia lui s-a supărat foarte tare din cauză că primise cartea de la o tânără. Supărarea femeii s-a transformat în ură, până în punctul în care a ajuns să pună la cale uciderea mea. Pentru siguranţa mea, a trebuit să mă mut în alt oraş. După o vreme, m-am întors să îmi vizitez casa din acel sat. Spre surprinderea mea, acea femeie era acum diaconeasă în biserica noastră! Mai târziu, a mărturisit că citise cartea pe care i-am dat-o soţului ei şi a devenit profund schimbată. Acum suntem prietene şi mergem împreună în călătoria noastră comună spre cer.

Al doilea bărbat pe care voiam să îl ajut era foarte bolnav când l-am vizitat. I-am dat cartea Divina vindecare. După ce a citit-o, a aflat că trebuia să consume apă multă şi să folosească şi alte remedii naturale pentru starea în care se afla. Făcând aceste lucruri, şi-a recuperat sănătatea. Apoi a cerut mai multe cărţi de Ellen White. Şi el este astăzi un membru al bisericii.

Îl laud pe Dumnezeu pentru ocazia de a ajunge la prietenii tatălui meu prin lucrarea cu literatură. Acum cunosc şi ei adevărurile şi făgăduinţele biblice şi aşteaptă cu nerăbdare ziua revenirii lui Isus.

Pelivia Mukakalisa, Rwanda

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video