El vede, aude şi îi pasă

Cel ce a sădit urechea s-ar putea să n-audă? Cel ce a întocmit ochiul s-ar putea să nu vadă? (Psalmii 94:9)

Una din clientele mele, o cunoştinţă mai veche, a suferit un atac cerebral în urma căruia nu mai poate vorbi, înghiţi sau folosi picioarele. O cunoşteam de mulţi ani şi a cumpărat multe cărţi de la mine. Când am văzut-o în acea stare, am început să înălţăm rugăciuni de mijlocire pentru ea, încrezându-ne în puterea vindecătoare a lui Dumnezeu. Eram convinşi că, datorită harului şi milei lui Dumnezeu, într-o zi, ea va fi vindecată. Aşa că am continuat să ne rugăm. Ea a ales să fie plină de veselie, în ciuda stării ei de sănătate, i-am mulţumit lui Dumnezeu că auzul nu îi fusese afectat, întotdeauna o vedeai cu zâmbetul pe faţă şi refuza cu îndârjire să se lasă cuprinsă de disperare.

Dar ce a adus-o în acea stare? A fost martoră la un atac brutal asupra fiului ei adolescent, săvârşit de nişte străini înarmaţi cu arme albe şi pan-gas (machete). Era neajutorată, dar a ţipat până a leşinat. Când s-a trezit, era într-o cameră de spital, la Secţia de terapie intensivă, în urma unui atac cerebral.

În încercarea de a-şi reveni, cărţile pe care le cumpărase de la mine au fost o încurajare pentru ea. A fost atrasă în mod special de The Little Book of Encouragement („Cărticica mea cu încurajări”), Feeling God („Simţindu-L pe Dumnezeu”) şi The Incredible Power of Prayer („Puterea incredibilă a rugăciunii”). Şi-a dat seama că trebuia să depindă în totalitate de Dumnezeu dacă dorea să fie sănătoasă din nou. A perseverat în rugăciune.

După o vreme, au început să se vadă îmbunătăţiri şi, în cele din urmă, şi-a recăpătat sănătatea. Din nefericire, şi-a pierdut locul de muncă în învăţământ din cauză că lipsise din sala de clasă o perioadă atât de lungă. Totuşi nu a fost descurajată. Pe măsură ce şi-a recăpătat puterea, s-a întors la studii pentru a-şi obţine diploma de master.

Astăzi, spune că sfaturile pe care le-a aflat din cărţile noastre i-au dat curaj să se sprijine în totalitate pe Dumnezeu şi să pună în practică ce citea. E uimitor ce poate face Dumnezeu când ne încredem pe deplin în El! Creatorul, Cel care ne-a întocmit, ne aude, vede luptele prin care trecem şi îi face plăcere să răspundă la rugăciunile noastre.

Mary K. Nyamosi, Kenya

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor