Ca un tăciune scos din foc

Domnul să te mustre, Satano!… Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc? (Zaharia 3:2)

Când eram tânăr am fost înrolat cu forţa în New People’s Army (NPA Noua Armată a Poporului) şi am fost instruit să mă răzvrătesc împotriva guvernului din motive pe care nu le înţelegeam. Ei spuneau că guvernul nu era corect faţă de oameni şi că puneau taxe mult prea mari, de care beneficiau doar persoanele oficiale.

Cei din jurul meu trăiau în sărăcie şi nu mi-a fost greu să cred că politicienii puternici erau privilegiaţi. Aşa că am fost rebel în rândurile NPA. La un moment dat, am fost pus responsabil cu armamentul. Adesea ne confruntam cu forţele guvernamentale şi de ambele părţi erau multe victime. Apoi, într-o zi, un pastor protestant mi-a vorbit despre Biblie şi despre Isus, aşa că am devenit creştin, iar perspectiva mea asupra vieţii s-a schimbat. Am hotărât să părăsesc tabăra NPA.

Apoi am fost întrebat dacă voiam să mă fac pastor şi am spus că da, dacă aş găsi un sponsor pentru studii. Aşa a apărut un grup de sponsorizare care m-a ajutat şi, după ce am terminat studiile, am devenit pastor la Assembly Church. Iubeam oamenii şi îmi plăcea foarte mult să studiez din Cuvântul lui Dumnezeu, dar aveam simţământul că ceva îmi lipsea.

Într-o zi, în timp ce citeam Biblia, m-a abordat un colportor pe nume Ernesto. El m-a întrebat dacă înţelegeam ce citeam şi dacă citisem despre Sabat. Am citit împreună Geneza 2:1-3, unde spune că Dumnezeu S-a odihnit, a binecuvântat şi a sfinţit ziua a şaptea a săptămânii. În acel moment, am început să înţeleg ce îmi lipsea. Primisem răspuns la întrebările mele şi găsisem adevărul. Acum eram hotărât să aflu mai mult şi, cu ajutorul lui Ernesto, la momentul potrivit, am primit botezul şi am devenit adventist. Luând această hotărâre, am rămas fără un loc de muncă. Cum aveam să îmi sprijin financiar familia? Dar Dumnezeu avea un plan, iar Ernesto mi-a adresat chemarea de a deveni colportor, aşa că am primit instruirea necesară şi am început imediat să lucrez.

Cu adevărat eram ca un „tăciune scos din foc”, aşa cum ne spune versetul de astăzi. Pasiunile negative ale războiului arseseră în inima mea. Dar a fi aprins pentru Hristos era mult mai bine! Acum îi slujesc bucuros Regelui meu ca evanghelist cu literatură.

Antonio Agguid, Filipine

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor