O lumină în întuneric

Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină. (Isaia 9:2)

Trăim în ultimele zile ale istoriei acestui pământ. Aproape în fiecare zi vedem şi auzim reportaje despre tragedii, dezastre naturale, violenţă, foamete şi întuneric moral în mijlocul haosului în care trăim. Dumnezeu a ridicat bărbaţi şi femei evanghelişti cu literatură, ca să lumineze pământul cu slava Sa prin cuvântul scris.

Timp de doi ani, Dijanira frecventase o biserică evanghelică din Brazilia, dar pacea cerului nu domnea în inima ei. Nemulţumită de învăţăturile bisericii ei, a luat hotărârea să ia o pauză de la serviciile religioase. Într-o zi, în timp ce schimba frecvenţele radio, a dat de postul Novo Tempo. Acesta a fost începutul unei etape noi în viaţa ei. A devenit o ascultătoare fidelă a programului de la acel post de radio şi a început să simtă în suflet o pace cerească.

Apoi, într-o zi, Carlos Henrique Fernandes, evanghelist cu literatură, a vizitat-o pe Dijanira. l-a plăcut prezentarea cărţilor şi şi-a comandat câteva. Când s-a întors la ea cu cărţile, Carlos a auzit un cântec cunoscut venind dinspre radioul ei, astfel că au început o discuţie despre muzică, iar Carlos i-a spus că era membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea – cei care emiteau acel post radio, l-a mai spus că în apropiere era o biserică adventistă şi a invitat-o şi pe ea să participe. Carlos a început să studieze împreună cu Dijanira, răspunzând la întrebările pe care ea le avea. După a patra lecţie, Dijanira a hotărât să îl accepte pe Isus ca Mântuitor al ei personal. În 2011 a primit botezul, moment în care pacea mântuirii a intrat în casa ei.

Dumnezeu continuă să facă lucruri minunate prin lucrarea cuvântului scris. Mulţi trăiesc în întuneric moral şi spiritual, dar Dumnezeu aşteaptă de la noi să ducem lumina Evangheliei veşnice în întreaga lume. Împarte şi tu literatură astăzi – o carte, o revistă sau o broşură. Ellen White scria: „Noi nu ştim care pot fi rezultatele atunci când oferim broşuri care conţin adevărul prezent” (Evanghelizarea prin literatură, p. 5).

Vitelmo Lieira, Brazilia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor