Mesagerii tăcuţi

Ce frumoase sunt pe munţi picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea. (Isaia 52:7)

Domnul m-a chemat în lucrarea cu literatură în urmă cu aproape 50 de ani. Era în anul 1964. Tocmai mă căsătorisem şi pusesem bazele unei afaceri mici cu pălării. Aceasta ne-a adus venituri în casă timp de aproape cinci ani, înainte de a-mi cumpăra un microbuz cu care transportam oamenii în jurul insulei. Domnul mă binecuvânta, dar nu eram mulţumit. Tânjeam după ceva mai mult. Aşa că am vândut microbuzul, am cumpărat o maşină şi am început să lucrez ca evanghelist cu literatură. Eram atât de entuziasmat, încât, în primul an, am fost printre primii zece colportori din sudul Caraibelor în ce priveşte vânzările.

Dar la sfârşitul anilor ’80, după ce copiii noştri au plecat la facultate, soţia mea, Sheillah, a lucrat 22 de ani cu jumătate de normă. Adesea lucram în echipă. M-am pensionat la 67 de ani, dar nu mi-am putut lua rămas-bun de la munca pe care o iubeam. Acum am 82 de ani şi încă activez în colportaj. Voi continua să fiu activ atât cât Domnul îmi va permite. Aceasta este una dintre cele mai importante lucrări ale bisericii, căci ni se spune că „dacă nu ar fi străduinţele colportorului, mulţi nu ar auzi niciodată avertizarea” (Evanghelizarea prin literatură, p. 6).

Am o experienţă bine întipărită în minte. Familia Williams a cumpărat cărţi de la mine în repetatele vizite pe care le-am făcut. La ultima vizită, am aflat că domnul Williams murise, i-am spus cuvinte de încurajare doamnei Williams şi m-am rugat împreună cu ea. Apoi s-a mutat şi nu am mai ţinut legătura timp de 15 ani. Recent, la un serviciu special de Sabat, o doamnă a venit la mine şi m-a întrebat dacă îmi aduceam aminte de ea. Nu îmi aminteam, dar când mi-a spus că e doamna Williams, mi-am amintit. Mi-a spus că întreaga ei familie devenise adventistă. Acesta a fost rezultatul „mesagerilor tăcuţi” pe care îi cumpărase în urmă cu mulţi ani. „Mesagerii tăcuţi [cărţile] care ajung în casele oamenilor prin lucrarea colportorului vor întări lucrarea de propovăduire a Evangheliei din toate punctele de vedere” (Evanghelizarea prin literatură, p. 100).

Grafton Bacchus, Saint Vincent şi Grenadine

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor