Bun venit din partea unui câine

Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. (Psalmii 23:4)

Într-una din misiunile de colportaj, am ajuns la o casă şi, potrivit obiceiului nostru, am strigat peste gard pentru a vedea dacă e cineva acasă. Uşa principală a casei era deschisă, iar din casă a ieşit un bărbat şi m-a invitat înăuntru. Atunci am observat câinele uriaş care era ţinut în lanţ, în colţul curţii. Se pare că apariţia mea l-a agitat pe câine, care acum sărea şi se smucea furios în lanţ, trăgându-se într-o parte. Deodată, lanţul care îl ţinea legat s-a rupt, eliberând animalul furios, care a început să traverseze curtea în direcţia mea! Am înlemnit. Atunci l-am văzut pe stăpân alergând spre câine. A început să strige la el şi să îi ordone să se oprească. Am închis ochii, pregătindu-mă pentru ce era mai rău! Am deschis ochii încet doar pentru a vedea acel câine mare stând chiar în faţa mea, adulmecându-mi pantalonii şi dând din coadă.

Deja stăpânul pusese mâna pe câine, respirând cam greu, e adevărat. Mi-a explicat că acel câine obişnuia să muşte străinii şi, văzând că a scăpat din lanţ, era sigur că îmi va produce răni grave.

– Sunt surprins că nu te-a muşcat! a zis el, întrebându-mă cu ce mă ocup.

– Sunt mesagerul lui Dumnezeu, domnule, i-am răspuns eu încă tremurând, dar liniştit. Fac lucrarea lui Dumnezeu.

Când, într-un final, am ajuns în casă, i-am arătat relatarea despre profetul llie şi experienţele sale, care sunt ilustrate în setul My Bible Friends. A privit cu mare interes şi, fără să mai aştepte, a cumpărat setul de cărţi.

Au trecut mulţi ani de atunci şi, la un moment dat, când am trecut prin zonă, am vizitat biserica de acolo. S-a apropiat de mine un bărbat, m-a salutat cu un zâmbet larg şi mi-a spus:

– Îţi aduci aminte de mine?

M-am uitat curios la el, încercând să mi-l amintesc, dar nu am reuşit. A râs şi a spus:

– Eu eram stăpânul câinelui. Am cumpărat un set de cărţi de la tine! Îţi mulţumesc, acum sunt adventist de ziua a şaptea. Bun venit, frate!

Îl laud pe Dumnezeu că, în ciuda salutului de„bun venit”al câinelui, un suflet a fost câştigat pentru împărăţia Sa!

Ben Etulle, Filipine

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor