Evanghelistul cu literatură începător (I)

Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca. (Psalmii 139:9,10)

După multe rugăciuni, am hotărât să renunţ la afacerea în care eram implicat şi să lucrez în colportaj. Citisem cartea Evanghelizarea prin literatură din scoarţă în scoarţă înainte de a lua această hotărâre, iar un reprezentant a venit pentru a vorbi cu mine şi cu soţia mea, Anita, împărtăşindu-ne totodată sfaturi din experienţa sa.

Teritoriul care mi-a fost repartizat era la 60 de kilometri depărtare de casă – prea departe pentru a putea renunţa şi a merge acasă ori de câte ori mă descurajam. Am început pe cont propriu. Era greu să merg din uşă în uşă, dar în prima mea zi de lucru Domnul m-a ajutat să vând două seturi de cărţi. Eram de-a dreptul încântat!

Mai apoi, un evanghelist cu experienţă a fost repartizat să lucreze cu mine. A venit cu informaţii noi privind planificarea, cum să facem reclamă şi cum să îi abordăm pe oameni. Ştiind că eram puţin emoţionat, s-a oferit plin de bunătate: „Voi face eu prezentările astăzi!”

Oh, de aş putea să transmit şi eu la fel de bine ca el care sunt beneficiile cărţilor, ce fericit aş fi! mi-am spus în sinea mea, urmărindu-l pe acel colportor la lucru. Dar, în timp. Dumnezeu a dezvoltat în mine arta comunicării, într-adevăr, este o ştiinţă pe care toţi ar trebui să o înţeleagă, pentru ca munca lor să aibă succes. Să vă împărtăşesc o experienţă din primele zile:

Când am primit prima cerere, în urma reclamei făcute într-un cabinet medical, am fost bucuros. Era din partea unei doamne pe nume Emily, care voia să afle mai multe informaţii despre seria The Bible Stories şi setul The Bedtime Stories („Povestiri de seară”). Am trecut prin faţa casei ei de două ori. Bicicletele din curte îmi arătau că are copii. Am rostit o rugăciune, mi-am luat geanta cu cărţi şi m-am îndreptat spre uşă. Urma să mă ghidez după metoda „FORT”: întreabă mai întâi de familie (F), apoi de ocupaţie (O), de religie (R), iar la final, dă mărturie (T – eng. „testimony”) despre dragostea lui Dumnezeu.

Când am bătut la uşă, din casă s-a auzit lătratul unui câine agresiv. Ce să fac?

John Silvestri, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor