Aşa a fost să fie

Cine cugetă la Cuvântul Domnului găseşte fericirea şi cine se încrede în Domnul este fericit. (Proverbele 16:20)

Spre sfârşitul zilei ajunsesem la ultima casă de pe o stradă. Am bătut la uşă şi femeia din casă s-a uitat pe geamul de lângă uşă. În loc să o deschidă, stătea şi privea insistent la mine.

În astfel de situaţii, vorbesc mai încet şi, pentru a mă auzi, să fie nevoită să deschidă geamul. Dar femeia doar mă privea. Apoi s-a întors, iar eu nu ştiam ce se întâmplă. Am mers la uşa din spate şi acolo o altă femeie m-a invitat înăuntru. M-am prezentat din nou, crezând că nu mă auzise. Dar mi-a spus că în tot acel timp cât eu am vorbit cu verişoara ei, ea a stat la masa din bucătărie şi m-a auzit foarte bine.

Mele era profesoară de liceu şi acum îşi obţinea doctoratul în dezvoltarea socială. Era soţia unui pastor metodist, care făcea parte din Consiliul Bisericilor din Fiji. Părea să fie foarte spirituală. Mi-a spus că era conştientă de faptul că trupul ei era templul lui Dumnezeu şi că nu se îngrijea cum trebuie de el. Se rugase ca Domnul să o ajute să se îngrijească mai bine de sănătatea ei, de aceea s-a arătat interesată de lucrarea pe care o făceam.

I-am prezentat cartea Enjoy It şi i-am spus cum ar putea să o ajute această carte în toate domeniile care o preocupau, i-am deschis cartea la paginile în care se vorbea despre secretele celui mai longeviv popor şi că adventiştii de ziua a şaptea vegetarieni trăiesc mai mult datorită stilului de viaţă sănătos şi a credinţei lor în Dumnezeu, i-a plăcut foarte mult cartea şi m-a întrebat cât costă, i-am spus preţul şi, când s-a uitat în geantă, avea exact suma de bani necesară. A spus că ştie că aşa trebuia să fie.

I-am dat şi Tragedia veacurilor, dar s-a simţit stânjenită că nu putea să o plătească, i-am spus că era un cadou pentru un client minunat. Mi-a promis că va citi cartea şi mi-a mulţumit pentru vizită, lăudându-L pe Dumnezeu că m-a condus la ea. Ştiu că lucruri mari se vor întâmpla în Fiji, după ce va citi cartea. Sper să o revăd pe Mele. Dar dacă nu voi avea această ocazie aici, sunt sigur că o voi vedea în împărăţia cerurilor.

Adam Weal, Noua Zeelandă

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor