Păşind în aer

Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are şi-l cumpără. (Matei 13:45,46)

În 2008 am organizat o campanie de evanghelizare prin literatură în oraşul Divinopolis, Minas Gerais, Brazilia. Într-o zi, ne-am făcut planuri să vizităm o tânără pe nume Rosane. Eram însoţit de Daniel, student la Teologie la Universitatea Adventistă Del Plata. Când Daniel a sunat pentru a ne confirma vizita, tânăra ne-a spus că era în drum spre casă şi urma să ajungă în câteva minute.

Ne-am întâlnit cu Rosane în faţa casei. Când ne-a deschis uşa, înăuntru am văzut o femeie de aproximativ 50 de ani stând nemişcată pe holul casei. Ochii ei erau aţintiţi spre noi şi pe faţa ei începuseră să curgă lacrimi. Mâinile îi tremurau şi se uita la noi ca la nişte fantome. Rosane a rupt tăcerea şi a spus:

– Ce s-a întâmplat, mamă? Eşti atât de palidă!

– Voi doi aţi apărut într-un vis pe care l-am avut ieri, a spus mama lui Rosane. Dumnezeu a spus că va trimite doi bărbaţi să îmi aducă o carte Tragedia veacurilor.

Mama Rosanei ne-a mai spus că descoperise adevărul despre Sabat din Biblie şi că l-a întrebat pe pastorul ei despre aceasta. El i-a spus că doar un grup de persoane păzea Sabatul – adventiştii de ziua a şaptea. În urma unei discuţii frumoase cu Rosane şi mama ei, am completat o cerere pentru studii biblice la cea mai apropiată biserică adventistă.

Simţeam că păşim în aer, ieşind din casa lor. Am „plutit” de-a lungul străzii, dându-ne seama că aceea fusese o întâlnire divină. Am văzut cu ochii noştri cum Dumnezeu mişcă universul pentru a-i salva pe cei cu inima sinceră. Deşi noi credeam că va fi doar o vizită obişnuită, Dumnezeu avea planuri mai măreţe, de a-l salva pe unul din copiii Lui – un copil care căuta adevărul, dar nu îl ştia încă în întregime.

Dumnezeu să îţi fie călăuza. Fii deschis la îndrumările Lui. Niciodată nu poţi şti cum te va folosi ca să ajungă la cei care nu îl cunosc sau la cei care îl cunosc, dar vor să afle mai mult.

Francisco Das Chagas, Brazilia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video