Răsplată pentru perseverenţă

Ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. (Iacov 1:3,4)

Chiar de la început, când am început să lucrez ca evanghelist cu literatură, am întâmpinat multe provocări. În doar trei luni am renunţat şi m-am întors la agricultură. Am plantat mazăre şi am avut o recoltă bogată, dar a doua oară a plouat prea mult şi s-a stricat întreaga recoltă. Am început să mă întreb de ce renunţasem la lucrarea lui Dumnezeu. Într-un final, mi-am luat geanta şi m-am îndreptat spre sediu. Acolo m-au întrebat:

– Te-ai întors la lucru?

– Da, dar acum am venit să rămân.

Am luat-o de la capăt, deşi am întâmpinat iarăşi multe provocări. Într-o zi am mers să vizitez un om bogat, m-am prezentat şi el m-a rugat să îi arăt cărţile. Dar, după prezentarea mea, mi-a spus:

– Îmi pare rău, dar nu avem bani pentru cărţi.

M-am rugat pentru acel domn şi după trei săptămâni m-am întors. M-a întrebat dacă eram „normal”, iar eu i-am spus că datoria mea este să îi vizitez pe oameni şi să împărtăşesc cu ei mesaje de încurajare. M-a refuzat pentru a doua oară. După câteva săptămâni de rugăciuni, am hotărât să mă întorc pentru a treia oară. Atunci domnul respectiv s-a dus spre raftul cu cărţi, de unde a adus cartea Howto Get Rich („Cum să te îmbogăţeşti”). Mi-a spus că, dacă aveam şi eu o carte ca aceea, puteam să i-o vând.

După o vreme, am aflat că soţia lui a căzut şi s-a lovit la spate şi urma să fie transferată la un spital mai mare din oraşul Nairobi. Am mers să îi vizitez şi m-am rugat împreună cu ei. I-am dat cartea Healthy Body („Un corp sănătos”) şi i-am spus să citească secţiunea care vorbea despre durerea de spate. Cartea aceea a ajutat-o atât de mult încât nu a mai fost nevoie să meargă la spitalul din Nairobi. Ca urmare, domnul acela a cumpărat toate cărţile şi mi-a spus că vrea să fie primul care află de noile apariţii. Rugăciunea mea este ca ei să se apropie de Dumnezeu când le vor citi.

Am învăţat că Dumnezeu doreşte ca noi să perseverăm. Chiar şi atunci când o situaţie pare fără speranţă, să ascultăm glasul Său şi să împlinim lucrarea pe care El o are pentru noi.

Evans Nyandigisi, Kenya

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor