Deschizând uşi în Gabon (2)

Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide. (Apocalipsa 3:8)

Acum, că aveam un pastor în Libreville, Gabon, cu permis de şedere pe zece ani, prietenul meu – ambasadorul Gabonului în Republica Centrafricană ne-a pus la dispoziţie una din casele lui, pentru ca pastorul să poată locui în chirie. Acela a devenit primul nostru loc oficial de închinare.

După o vreme, ambasadorul a fost numit ministrul afacerilor interne. Totuşi, când am depus cererea pentru recunoaşterea legală de către guvernul gabonez a Bisericii Adventiste, consilierul său a refuzat să ne proceseze cererea. Aşa că l-am luat pe pastor cu mine şi am mers să îl întâlnim pe ministrul afacerilor interne, care ne-a trimis la un director, care urma să ne rezolve dosarul. Acesta, după ce ne-a examinat dosarul, a scos din sertar un ziar cu titlul mare: „Feriţi-vă de culte!” în acea listă erau incluşi Sun Myung Moon şi adepţii săi, Buddha şi discipolii săi şi păzitorii Sabatului, adventiştii de ziua a şaptea. Bărbatul ne-a spus apoi cu o voce serioasă:

– De aceea nu pot să vă ofer autorizaţia de a intra în ţara noastră cu învăţăturile voastre. Puteţi pleca!

Mi-am deschis geanta şi am început să îi prezint cărţile noastre despre familie, sănătate şi educaţie. A fost foarte interesat şi a cumpărat cu bani cash. Apoi am continuat:

– Vă rog daţi-mi voie să vă mai arăt ceva.

Şi am deschis una dintre noile lui cărţi şi i-am arătat multele ţări din lume în care Biserica Adventistă avea reprezentanţi şi i-am spus că Gabonul avea ambasade în acele ţări.

După ce i-am spus şi despre Sabat, am concluzionat:

– Domnule, noi nu suntem un cult, ci un grup de creştini care doresc să trăiască conform cu învăţăturile lui Isus.

Mi-a spus în cele din urmă că nu va pune piedici dosarului nostru. Apoi a luat documentele şi le-a semnat. La scurtă vreme, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a fost recunoscută legal de autorităţile gaboneze. Aceasta se întâmpla în 1979. Dumnezeu S-a folosit de un evanghelist cu literatură din Camerun pentru a obţine recunoaşterea oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi pentru a împărtăşi mesajul adventist în Republica Gaboneză.

Raymond Ondoua, Camerun

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video