Dumnezeu e la cârmă

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

După ce am terminat liceul în Filipine, m-am hotărât să lucrez ca evanghelist cu literatură înainte de a merge la facultate. M-am alăturat studenţilor colportori de la Mountain View College şi am fost trimis să lucrez în oraşul Bacolod. Din nefericire, nu am primit nicio comandă de cărţi în primele două săptămâni.

Într-o dimineaţă, deşi descurajat, am hotărât să merg singur într-unul din cartierele oraşului. Mergând într-acolo, îmi răsunau în urechi cuvintele liderului nostru: Dacă vezi o poartă deschisă, intră! Când am zărit o poartă deschisă, am intrat imediat. Apoi am văzut doi câini mari, ciobăneşti germani, care alergau spre mine în mare viteză. Privirea lor îmi spunea că vor să mă sfâşie. Am rămas nemişcat, dar tremurând de frică. Rapid mi-am spus în mintea mea: Doamne, ajută-mă! Dintr-odată, cei doi câini s-au întors şi au început să se bată între ei. Stăpânul casei a ieşit şi mi-a spus să intru repede în casă, în timp ce el lua o găleată cu apă pentru a-i potoli pe câini. Ei s-au liniştit şi s-au întors la cuştile lor.

Stăpânul casei era tulburat de ce se întâmplase. Hrănea câinii şi nu observase că poarta era deschisă.

– M-ai speriat foarte tare, mi-a spus el. Nu pot să cred că şi-au schimbat direcţia şi au început să se bată între ei, de parcă le-ar fi poruncit cineva asta. Am crezut că te vor sfâşia în bucăţi. Apoi a adăugat: Cine eşti şi de ce eşti aici?

I-am spus că lucrez ca evanghelist cu literatură pentru a-mi finanţa studiile la facultate, i-am arătatul setul de zece volume The Bible Stories. Fără comentarii, a comandat întregul set şi voia să i se livreze cărţile în acea după-amiază.

Pe drum spre casă, în acea zi, i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru acea experienţă. Deşi traumatizantă, aceasta m-a făcut mai puternic şi mai încrezător, conştientizând încă o dată dependenţa mea de Dumnezeu.

Şi astăzi, continuând să lucrez pentru Dumnezeu, cred cu tărie că El nu ne va părăsi în mijlocul problemelor şi suferinţelor. Am încredere în El, căci Cuvântul Său ne spune: „Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

Eliseo A. Caparida, Filipine

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video