De la absurd la extraordinar

Pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere. (2 Corinteni 5:7)

În primul an de facultate, într-o seară, mă închinam în capela universităţii, când am fost impresionat de un gând puternic: Harold, vei merge în Statele Unite, i-am spus soţiei că Dumnezeu mi-a vorbit şi că El a spus că voi merge în Statele Unite ale Americii, dar nu ştiam când.

În ziua următoare, l-am întrebat pe pastor ce trebuia să fac pentru a merge în SUA. Răspunsul lui a fost descurajator, iar posibilitatea de a merge părea inexistentă, dar eu aveam convingerea că voi merge în SUA. În vacanţa de vară, am călătorit în statul New York împreună cu 13 studenţi evanghelişti cu literatura, ca parte a unui grup de colportaj. Am ajuns în Statele Unite! Vânzările pentru întregul grup au fost extraordinare şi Dumnezeu m-a binecuvântat cu vânzări mai mari de 15 000 de dolari pe toată durata vacanţei.

Un an mai târziu, am hotărât să mă întorc la New York ca lider al unui grup de colportaj, dar de data aceasta aveam un alt simţământ puternic: Harold, de data asta e nevoie de tine în Columbia, America de Sud. Unii mi-au spus să nu merg în Columbia, ci la New York unde am avut vânzări atât de bune. Dar am crezut cu adevărat că acea chemare venea din partea lui Dumnezeu, aşa că am ales Columbia.

În acea vară, 26 de studenţi au dat startul unui nou proiect: „Narino pentru Hristos.” Timp de trei luni, am mers în diverse oraşe din zona Narino, Columbia, şi am împărtăşit Evanghelia. Ca urmare, o întreagă biserică evanghelică din Salahonda, de 50 de membri, a început să păzească Sabatul, într-o regiune în care nu existau adventişti. În Barbacona, au avut loc 30 de botezuri. În El Charco, o localitate fără prezenţă adventistă, şase persoane au fost botezate, iar în alte oraşe, un număr mare de persoane continuă studiile biblice. Pe lângă acestea, vânzările grupului au depăşit 73 000 de dolari. Ca o binecuvântare în plus, am reuşit să adun fondurile necesare pentru a studia teologia la universitate şi am putut să petrec şi un timp binecuvântat, atât de necesar, cu familia.

Am descoperit că, dacă mergi acolo unde te conduce Dumnezeu, poţi trece de la absurd la extraordinar. A trăi prin credinţă e mai bine decât a trăi prin vedere.

Harold Hurtado, Columbia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor