Condus de Duhul Sfânt

Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată! (Apocalipsa 22:17)

În urmă cu un deceniu, am simţit un îndemn puternic de a mă muta pentru a face colportaj în Bafoussam, capitala regiunii vestice a Camerunului. De acolo, plănuiam să lucrez pe o rază de 60 de kilometri în localităţile dimprejur. Experienţa mea de acolo este o mărturie a călăuzirii lui Dumnezeu.

Într-o zi, m-am hotărât să îl vizitez pe Mathias, un prieten din copilărie, creştin romano-catolic zelos. În timpul vizitei s-a ivit o întrebare – dacă botezul prin scufundare este o condiţie necesară pentru mântuire. Aceasta a dus la un studiu biblic, iar apoi am avut studii săptămânale în fiecare sâmbătă după-amiază.

La primul studiu biblic, au luat parte cinci persoane, ocazie în care am studiat despre creaţie. În următorul Sabat au participat zece persoane. Numărul creştea în fiecare săptămână, până am ajuns la 32 de persoane. După ce am studiat despre Sabat, mulţi dintre ei au luat hotărârea de a păzi Sabatul. Timp de două luni am continuat să studiem săptămânal, dar unii spuneau că le e greu să ne întâlnim sâmbăta. Am hotărât să ne întâlnim şi duminica, dar curând, cei care veneau duminica au renunţat să mai vină. Doar trei persoane din grupul de sâmbătă au renunţat să mai participe. Cu siguranţă că Duhul Sfânt a condus lucrurile în ce priveşte împărţirea grupurilor, astfel încât influenţa celor neconsacraţi să nu îi influenţeze pe cei sinceri.

Episcopul capitalei a venit să ne viziteze grupul, dar membrii şi-au apărat credinţa cu „aşa zice Domnul”. Când episcopul a întrebat cine se afla în spatele schimbării bruşte a credinţei lor, ei au răspuns că se bazează doar pe Biblie. Episcopul a recunoscut că ce afirmau ei era adevărat, dar că acolo el propovăduia credinţa catolică.

După acea întâlnire decisivă, 17 persoane din grupul de studiu au făcut legământ prin botez şi s-au alăturat bisericii locale adventiste. Prietenul meu Mathias este acum prim-diaconul bisericii, iar soţia lui este secretara bisericii. Cei 17 membri nou-veniţi îl laudă pe Dumnezeu şi ajută la înaintarea lucrării bisericii în diverse feluri.

Pierre Donzang, Camerun

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video