Dincolo de imaginaţie

Cum nu ştii care este calea vântului, nici cum se fac oasele în pântecele femeii însărcinate, tot aşa nu cunoşti nici lucrarea lui Dumnezeu, care le face pe toate. (Eclesiastul 11:5)

Familia mea tocmai se mutase pentru a ajuta o grupă nou formată a Şcolii de Sabat. Unul dintre diaconi m-a prezentat vecinului său, care era interesat de Biblie şi de cărţile lui Ellen White. Când i-am arătat colecţia mea de cărţi, a cumpărat imediat un exemplar din Health Power: Health by Choice, Not Chance („Puterea sănătăţii: sănătatea este o alegere, nu o întâmplare”). O săptămână mai târziu, m-a sunat să îmi spună că un prieten voia şi el un exemplar şi, de asemenea, dorea să mă întâlnească.

M-am întâlnit cu acel bărbat şi mi-a spus că era producător de filme şi mânca foarte nesănătos; folosea inclusiv droguri. L-am ajutat să înţeleagă de ce alimentaţia dată de Dumnezeu, la început, lui Adam şi Evei, în Grădina Eden, o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, este recomandată chiar şi astăzi, l-am prezentat cele opt legi ale sănătăţii, reprezentate prin acronimul NEW START: alimentaţie, exerciţiu fizic, apă, lumina soarelui, temperanţă, aer, odihnă şi încredere în Dumnezeu. în urma discuţiei, a cumpărat cărţile Healthy by Nature („Sănătate cu ajutorul naturii”), Enjoy it („Bucură-te!”) şi A Bible Story („O poveste biblică”).

Mai târziu, mi-a spus că trimisese cărţile unui prieten dintr-un oraş îndepărtat, a cărui sănătate era mai precară decât a lui, iar prietenul lui l-a sunat şi i-a cerut acelaşi set de cărţi pentru fratele lui, care păstorea o biserică în alt oraş şi care era şi el bolnav.

Pavel ne scrie în Romani 10:14: „Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit?” Noi le facem legătura cu Dumnezeu, iniţial, prin cuvântul scris. Apoi, Duhul Sfânt va influenţa mintea cititorului într-o manieră care întrece imaginaţia noastră. în decurs de o lună, prima cunoştinţă pe care am făcut-o acolo împărtăşise deja informaţia cu prietenul lui, care i-a dat-o şi fratelui lui, din altă localitate.Toţi trei se bucură acum de o sănătate bună şi frecventează biserica. Ce te îndeamnă Duhul Sfânt să faci astăzi? Încearcă să intri în contact cu cineva astăzi şi Isus te va surprinde!

Abayomi O. Adetuyi, Nigeria

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video