Ocazii de slujire

Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! (Luca 10:2)

După un curs de instruire pentru 17 evanghelişti cu literatura, am împărţit cursanţii în trei grupe pentru instruirea de pe teren. împreună cu prima grupă, am întâlnit un general de armată, care ne-a devenit client şi a cumpărat multe cărţi spirituale şi de sănătate.

Cu cel de-al doilea grup am mers la un spital universitar, unde am întâlnit multe persoane, printre care şi un medic primar, şeful departamentului de nutriţie. Acesta a cumpărat seria de cărţi despre dezvoltarea caracterului şi cărţi de sănătate care tratau subiecte precum diabetul, depresia, alimentele sănătoase şi reţete culinare, dar şi multe cărţi spirituale.

Al treilea grup, alcătuit din şase cursanţi, a mers la campusul universităţii din Bangui. Printre studenţii întâlniţi acolo a fost şi Michael, care a cumpărat setul de cărţi Solii Alese. Spre marea noastră surpriză, după câteva săptămâni, Michael a venit la biserică, cerând să fie botezat. A parcurs mai multe studii biblice, apoi a fost botezat şi, după o instruire practică, s-a alăturat echipei de colportori. Acum face colportaj în Republica Centrafricană.

Împărtăşesc cu voi această experienţă pentru a accentua adevărul că, aşa cum clienţii noştri provin din diverse medii, la fel se întâmplă şi cu colportorii. Cu toţii au în spate experienţa lor de viaţă, pe care o pot folosi pentru a-i îndrepta pe alţii spre Dumnezeu. Ellen White scria: „În această lucrare finală de răspândire a Evangheliei, trebuie acoperit un câmp vast. (…) Atât tinerii, cât şi cei mai în vârstă vor fi chemaţi de la câmp, din vie şi din atelier şi trimişi de Stăpân să dea solia Sa. (…) Hristos vede în ei calităţile care îi vor face capabili să-l împlinească scopul. Dacă îşi pun inima în lucrare şi nu încetează să înveţe, El îi va face destoinici să lucreze pentru El” (Educaţie, p. 269).

Dragă cititorule, dacă doreşti să îi slujeşti lui Dumnezeu şi să pui umărul la o lucrare care îi este dragă inimii Lui, gândeşte-te la evanghelizarea prin literatură. Oriunde sunt oameni, există şi nevoia de mântuire şi ocazii de a sluji. Şi astăzi cuvintele lui Isus către ucenici sunt la fel de adevărate: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii.” Vei răspunde?

Henri Serge Porosso, Republica Centrafricană

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor