Folosește-mi mâinile

Da, mă va ucide…, dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui. (Iov 13:15)

Pe Stefan l-am întâlnit în timp ce băteam din uşă în uşă la un bloc. Mi a spus că nu putea să stea în picioare foarte mult, dar voia să afle ce făceam acolo. Din scurta noastră discuţie, am aflat că, pe lângă multe alte probleme, suferea şi de o boală fatală. Din cauza medicaţiei pe care o folosea, majoritatea dinţilor îi căzuseră. Soţia şi copilul l-au părăsit, iar doctorul l-a spus că nu va trăi atât de mult încât să îşi vadă fiul terminând şcoala primară. Blocat în casă, aştepta să moară.

Îmi era milă de Stefan, dar, în ciuda problemelor sale, el reuşea să zâmbească, deoarece îl găsise pe Isus. El a spus: „îl laud pe Domnul chiar şi în boala mea, căci dacă nu ar fi fost această boală, probabil că nu L-aş fi cunoscut niciodată.” Datorită interesului său pentru profeţii, a hotărât să cumpere Tragedia veacurilor.

Înainte de a pleca, m-am rugat cu Stefan. Apoi s-a rugat el. Nu îmi amintesc toate lucrurile pentru care s-a rugat, dar nu voi uita niciodată cererea lui de a-l sluji lui Dumnezeu. A spus astfel: „Doamne, mă rog pentru vindecare, ca să îţi pot sluji la fel ca aceşti tineri. Dar chiar dacă nu mă vei vindeca, Doamne, foloseşte-mă! Încă mai am mâini, ia mâinile mele – e tot ce mi-a rămas. Dacă poţi, Te rog, foloseşte-te de mâinile mele pentru a face mai mult pentru Tine.”

În acea seară, pe drumul spre casă, inima mea a fost cuprinsă de întristare. Mă gândeam la Stefan în contrast cu miile de tineri din biserica noastră care au picioare, mâini şi un viitor. De atunci îi cer lui Dumnezeu să se folosească nu doar de mâinile mele, ci de tot ce am, să mă pun cu totul în slujba Lui.

După ceva vreme, l-am întâlnit pe Stefan la o activitate misionară în biserica noastră. Am fost surprins şi totodată entuziasmat să îl văd. M-a recunoscut şi, bucuros că Dumnezeu l-a vindecat şi acum îi putea sluji mai mult, mi-a spus: „Spune bisericii tale că Dumnezeu răspunde la rugăciuni!”

Gândeşte-te la toate talentele şi darurile pe care ţi le-a dat Dumnezeu. Scrie-le pe o foaie şi gândeşte-te cum ai putea folosi aceste talente care ţi-au fost încredinţate pentru slava Sa. la hotărârea de a-ţi preda nu doar mâinile, ci întreaga fiinţă în slujba lui Dumnezeu.

Jonathan Zita, Canada

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor