Paharul meu e plin de dă peste el

Îmi ungi capul cu untdelemn şi paharul meu este plin de dă peste el. (Psalmii 23:5)

Plimbându-mă pe o stradă, am fost abordat de doi domni. Eu nu i-am recunoscut, dar părea că ei mă cunoşteau. „Ce cărţi noi aveţi astăzi?” m-au întrebat ei. Fiecare dorea să merg la biroul lui să ţin o prezentare, dar au căzut de acord să mergem la oficiul poştal unde lucra unul dintre ei ca să vadă cărţile împreună. Am mers acolo şi, când le-am prezentat cartea We’re Only Just Begun („Abia am început”), unul dintre ei, care era căsătorit, a spus că are un exemplar, dar celălalt, care nu era căsătorit, se uita la carte cu interes.

Nu după multă vreme, au venit încă două persoane ca să se uite la cărţi. Când au văzut We’re Only Just Begun, au început să se certe cu primul bărbat, cel care era singur, dorind şi ei să cumpere cartea. Situaţia devenise comică şi singura soluţie era să îmi las geanta acolo şi să alerg la depozitul de cărţi pentru a aduce mai multe exemplare.

Un domn care era în oficiul poştal mi-a cerut apoi să merg şi pe la biroul lui ca să ţin o prezentare. M-a condus la biroul lui, m-a trecut de punctul de securitate şi acolo m-au întâmpinat alţi tineri necăsătoriţi care doreau să cumpere cartea We’re Only Just Begun.

Unul din noii prieteni pe care i-am întâlnit acolo a fost o femeie pe nume Olivia. Din acea zi, Olivia a continuat să cumpere cel puţin o carte pe lună de la mine. Ea m-a prezentat şi câtorva prietene de-ale ei, care lucrau la Autoritatea Financiară Ugandeză. Ele au cumpărat multe cărţi şi m-au prezentat altor prietene care lucrau la Serviciul pentru Animale şi Plante Sălbatice. Acestea, de asemenea, au fost încântate să cumpere cartea We’re Only Just Begun.

Sunt uimită când văd cum conduce Dumnezeu lucrurile. Un nor de binecuvântări s-a revărsat doar pentru că am întâlnit două persoane pe stradă. Inima mea e plină de dă peste, la fel ca a psalmistului, care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Dumnezeu spunând: „Paharul meu e plin de dă peste el.” Îţi mulţumesc, Doamne!

Betty Kamanyire, Uganda

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video