Cartea despre Dumnezeu

Dimineaţa seamănă-ţi sămânţa şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti: aceasta sau aceea sau dacă amândouă sunt deopotrivă bune. (Eclesiastul 11:6)

Sosise vremea închiderii şi, împreună cu soţia mea, Joy, eram gata să ieşim din supermarket. Imediat au venit două doamne care au scanat şi ne-au pus în pungi cumpărăturile, timp în care eu am citit fugitiv un articol din presa de tabloid despre profeţiile biblice pentru noul an. Nu prea avea logică, dar m-am gândit că e bine să împărtăşesc articolul şi cu alţi colportori, ca să ştie ce citesc oamenii. Dar, între timp, casiera îşi terminase programul şi pleca, aşa că cealaltă doamnă a strigat-o:

– Întoarce-te! Întoarce-te! Mai e ceva! Plină de răbdare şi voioasă, casieriţa s-a întors şi mi-a scanat revista.

I-am spus că aş vrea să îi ofer o carte pentru că a fost atât de drăguţă.

– Nu trebuie să faceţi asta, a spus ea politicos.

I-am spus că era o carte cu istorisiri adevărate. Când a observat că titlul cărţii conţinea cuvântul rugăciune, a îmbrăţişat cartea spunând: „O carte despre Dumnezeu! Prima mea carte despre Dumnezeu!”

Prietena ei, care plecase, s-a întors să vadă ce era cu agitaţia produsă.

– Uite! Prima mea carte despre Dumnezeu! a exclamat tânăra.

Mi-am cerut scuze că aveam la mine doar o carte. M-am oferit să aduc altceva din maşină, dar au spus că nu e nevoie, puteau să împartă aceeaşi carte. Am insistat însă ca una dintre ele să mă aştepte la intrare, deoarece magazinul se închidea exact în timpul cât mergeam la maşină să găsesc altă carte.

Îndreptându-ne spre ieşire, doamna cu „cartea despre Dumnezeu” a întrebat:

– Sunteţi preot sau ceva? Eu am fost născută în credinţa catolică „sau ceva de genul”, dar m-am îndepărtat cu totul pe Dumnezeu. Poate această carte mă va ajuta să schimb acest lucru, a spus ea.

A fost încântată că i-am oferit o carte şi pentru prietena ei. Entuziasmată, mi-a mulţumit din nou pentru „cartea despre Dumnezeu”. În maşină, Joy şi cu mine am luat hotărârea să mai dăm şi altora câte o carte „despre Dumnezeu”, altor oameni singuri, amabili, care poate că „L-au scos pe Dumnezeu din viaţa lor”.

Dale Thomas, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video