Cel care ascultă

Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite. Cuvântul Domnului este curăţit; El este un scut pentru toţi cei ce caută adăpost în El. (2 Samuel 22:31)

În fiecare dimineaţă, mă rog pentru călăuzirea lui Dumnezeu. Adesea postesc, mă rog şi îl implor stăruitor să binecuvânteze eforturile mele. Aceste cărţi au fost o mare binecuvântare pentru mine şi am putut vedea mâna lui Dumnezeu şi asupra altora.

Într-una din zile, am hotărât să vizitez toţi farmaciştii din oraş. I-am cerut lui Dumnezeu să mă călăuzească şi să mă ajute să îmi ating ţinta. Am pornit la drum şi am vizitat şase farmacii, dar nu am vândut nici măcar o carte. Mă simţeam epuizat şi voiam să mă întorc acasă, dar am hotărât să mai vizitez două farmacii, înainte de a încheia ziua. La prima dintre ele, bărbatul de acolo mi-a spus categoric că nu are timp şi că sunt de la Martorii lui lehova şi le spun oamenilor că cerul nu există. Mi-au spus să plec! Am încercat să-l conving că există o diferenţă, dar nu voia să asculte.

Am plecat şi, pe drum, m-am rugat în taină, cerându-l lui Dumnezeu să îmi dea izbândă la următoarea farmacie. în acelaşi timp, mă întrebam de ce am fost greşit înţeles. La următoarea farmacie am fost întâmpinat cu multă căldură de un bărbat pe nume domnul Mwalimu. A fost interesat de cartea Tragedia veacurilor şi a cumpărat-o. L-am asigurat că făcuse o achiziţie bună. M-am întors acasă, lăudându-L pe Dumnezeu pentru că mi-a scos în cale în acea zi o persoană dispusă să asculte. M-am rugat ca El să-i deschidă ochii domnului Mwalimu ca să înţeleagă mesajul esenţial din acea carte.

Trei luni mai târziu, domnul Mwalimu mi-a spus că niciodată înainte nu mai citise o aşa carte. Îi plăcuse foarte mult şi mi-a cerut să îi arăt şi alte cărţi. A cumpărat şi Viaţa lui Iisus şi, după trei luni de studiu, a luat hotărârea să îl urmeze pe Isus şi să păzească Sabatul Său. Membrii familiei sale nu au fost încântaţi de decizia lui, dar el a rămas tare pe poziţie. Au trecut deja trei ani de când domnul Mwalimu a devenit un membru activ al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. El spune: „Mesajul adventist m-a ajutat să înţeleg mult mai multe despre Tatăl ceresc. Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite.” Da, Cuvântul Său a fost încercat. Domnul Mwalimu umblă într-o lumină nouă.

Patrick Janji, Kenya

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor