O bucurie neaşteptată

Căci însuşi Domnul, cu un strigăt… Se va coborî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. (1 Tesaloniceni 4:16)

Într-o zi, o tânără evanghelistă cu literatură a simţit îndemnul să intre într-o clădire publică. Mergând din birou în birou, a întâlnit o femeie care s-a arătat interesată de cărţile ei.

– Soţul meu este foarte bolnav. Citeşte toată ziua şi e pasionat de cărţile religioase. Ce mi-ai putea recomanda pentru el?

– Ar trebui să citească Tragedia Veacurilor. Îi recomand această carte, deoarece răspunde la multe întrebări şi are un mesaj profund spiritual. Această carte descrie finalul fericit al acelora care se încred în Dumnezeu.

Femeia a fost foarte recunoscătoare şi a spus că i-o va oferi soţului, să-i facă o surpriză.

Câteva săptămâni mai târziu, tânăra s-a întors în aceeaşi clădire de birouri şi a simţit îndemnul să o viziteze din nou pe doamna respectivă. A găsit-o îmbrăcată în negru şi, presupunând că soţul îi murise, s-a rugat scurt pentru a găsi cuvinte de încurajare. Dar doamna era foarte voioasă, nu era deloc descurajată. Cu o voce calmă, dar sigură, a spus:

– Domnişoară, nu am cuvinte să îţi mulţumesc pentru acea carte minunată. Soţul meu a murit, dar vreau să îţi spun ce impact a avut acea carte asupra lui. A citit cartea de două ori şi a subliniat-o mult. Am observat şi o schimbare uimitoare în atitudinea lui. Adesea împărtăşea cu mine lucrurile minunate despre care citea. Cartea ne-a ajutat pe amândoi să acceptăm despărţirea pe care o aduce moartea. Ne era teamă de moarte, dar în carte am descoperit bucuria învierii şi a vieţii veşnice.

Soţul meu a murit cu Biblia şi Tragedia veacurilor în braţele sale. Ca semn de respect, am pus ambele cărţi în sicriu alături de el. Ele i-au schimbat viaţa şi i-au redat pacea şi încrederea. Atitudinea lui schimbată de dinainte de moarte m-a ajutat să fac faţă acestei situaţii.

Dragă cititorule, meditează puţin la aceste lucruri. Acele două cărţi sunt acum în sicriu, alături de el. în dimineaţa învierii, când se va trezi pentru a-L întâlni pe Domnul, cărţile acelea îşi vor fi împlinit menirea de a vindeca sufletul şi de a fi redat încrederea în făgăduinţele divine. Putem fi siguri de acest lucru!

Mihai Goran, România

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor