De care parte a limitei esti?

„Lot si-a ales toata Campia Iordanului… si si-a intins corturile pana la Sodoma.” ~ Genesa 13:11-12

Personal, dupa cei 22 de ani de condus, ma consider un sofer destul de bun. Chiar si altii m-au magulit spunandu-mi.  Propria supraapreciere  ma face ca uneori (deseori) sa depasesc viteza legala.  Si pentru ca atunci cand urc la volan il rog pe Dumnezeu sa fie cu mine, si pentru ca pana acum nu s-a intamplat nici o nenorocire la viteza mare, azi m-am intrebat cand voi depasi limita.

Daca te intrebi ce legatura are textul de azi cu monologul constiintei mele, am sa iti spun.  Cand lui Lot i-a fost dat sa aleaga, a ales bine.  Campia Iordanului era de dorit. „Ca o gradina a Domnului.”  Sodoma si Gomora prevesteau profit. E adevarat ca oamenii din Sodoma erau rai, si afara din cale de pacatosi impotriva Domnului, dar nu trebuia sa fi prieten cu ei pentru a face negot cu ei.  O singura zi de piata, nu avea cum sa strice ani de zile de educatie.  In plus, Dumnezeu promisese ca va fi cu ei, iar ei puteau fi chiar un exemplu bun pentru locuitorii Sodomei. Lot isi cunostea bine limita.

Ceea ce nu stia Lot, era ca in trafic erau si alti participanti.  Pe strada, nu mergi singur.  Pericolul e la fiecare pas. Si in mod special cand iuresul vitezei iti fura privirea, e nevoie de mai mult spatiu pentru franare.

Lasand deoparte alte vicii, in primele zile ale acestui an, au avut loc 46 de accidente grave (14 persoane decedate si 38 ranite grav) din cauza vitezei excesiva sau neadaptata la conditiile de drum.  Te rog, in 2012 nu contribuii la aceasta statistica.

Lot si-a dat seama de viteza cu care mergea prea tarziu. Eu ma opresc acum putin din drum si iau inca o hotarare pentru 2012. Sa conduc in limita si nu peste limita. Ia si tu o hotarare pentru tine si pentru toti cei ce te iubesc, mergi mai incet.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor