Greu de crezut

Atunci Dumnezeu a vorbit lui Noe, si i-a zis: „Iesi din corabie, tu nevasta-ta, fiii tai si nevestele fiilor tai cu tine.” Geneza 8:15-16

Nu stiu cat de mult iti surade ideea, insa anul acesta voi incerca sa dau din nou viata unei laturi personale de mult uitata: sa scriu devotionale. De dragul tau nu voi scrie mult in fiecare zi, insa impreuna intr-un an de zile vreau sa citim Biblia, si sa descoperim frumusetea si importanta ei. Daca te intrebi de ce, am si un raspuns, pentru ca vreau ca la revenirea lui Isus sa fie mai mult de opt persoane.

Citind si studiind pasajul pentru azi (Genesa capitolele 8-11), m-am blocat la versetul de mai sus. El descrie cati oameni au coborat din corabia lui Noe. Doar opt. Doar ei au crezut pe Dumnezeu pe cuvant, desi constructia corabiei a durat 120 de ani, desi corabia era imensa. Mai mult decat atat Noe vorbea tuturor celor care erau dispusi sa auda iar animalele au urcat singure in corabie. Si totusi doar opt. Greu de crezut.

Oamenii de atunci spuneau ca legile naturii sunt stabile; ca Dumnezeu, daca exista era prea ocupat sa fie preocupat de om; iar teologii spuneau ca Dumnezeu e doar iubire. Asa ca din corabie au coborat doar opt.
Si azi sunt unele lucruri greu de crezut.

De exemplu pentru multi e greu de crezut ca Isus revine. Din ce in ce mai multi gasesc alte explicatii pentru tot ce se intampla. Nu voi intra azi in detalii, caci poate le cunosti.

Vreau sa stii, e ca daca privesti cu atentie, daca asculti cu staruinta… nu iti va fi greu sa crezi ca Isus revine.

Nu te lega atat de mult de lumea aceasta incat sa uiti de existenta celei viitoare!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video