Harmóniában élni az Ő Törvényével

„Csak légy erős és igen bátor, hogy vigyázz, és mindent ama törvény szerint cselekedjél, amelyet Mózes, az én szolgám szabott eléd. Se jobbra, se balra ne hajolj el attól, hogy eredményes legyél, bármerre jársz!” (Józs 1:7)

Isten keresi az ő szemében igaz embereket. Reformokat kell véghezvinni a gyülekezetekben. Nagy szükség van arra, hogy helyreállítsuk a férfiak és nők szívében a Tízparancsolat régi tiszteletét. Ezen parancsolatoknak való engedelmesség által az emberiségnek meg kell szentelődnie, hogy a kételkedés eredményei ne erősödjenek meg, hanem hitünk alapja nyilvánvalóvá váljon és Isten szent törvényének minden szabálya érvényre jusson. Fel kell ébreszteni az egyéni felelősségvállalást! Az embereknek emlékezniük kell arra, hogy ha Isten szerint való emberek szeretnének lenni, akkor cselekedeteiknek igaznak, tisztának és becsületesnek kell lenniük! (Manuscript 24, 1891.)

Férfiak és nők kitérhetnek a gyalázat elől, amelyet Krisztusért kell elviselniük, végezhetik a bűn gyermekeinek munkáját, de ha ezt teszik, akkor biztos, hogy a gonosztevők jutalmát fogják kapni. Kitüntetett helyekre emelkedhetnek, magasan állhatnak az irodalmi világban, és büszke felsőbbrendűséggel ellenállhatnak a mennyei eredet igazságának; de végül mindent el fognak veszíteni.

Boldogságunk és üdvösségünk attól függ, hogy esszük e az élet kenyerét; vagyis engedelmeskedünk-e Krisztus szavainak és végezzük-e az Ő munkáját, elősegítve az igazságot és megfékezve az igazságtalanságot. Semmi sem adhat olyan önbizalmat, olyan bátorságot, a tehetségek és képességek olyan növekedését, mint az Isten törvénye kívánalmainak valódi értékelése. A Jézus Krisztus iránti szeretet elvezet bennünket arra, hogy engedelmeskedjünk Isten parancsolatainak, amely lámpás a lábaink előtt, és ösvényünk világossága, amely biztosítja számunkra az Atya és a Fiú fényt árasztó, megtisztító, áldott jelenlétét. Aki engedelmes, az úgy tud beszélgetni Istennel, ahogyan Énok is tette. (Letter 29, 1900.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor