Vidám szombatnapi áhítat és pihenés

„Hat napon át munkálkodjatok, a hetedik napon a nyugalomnak, a szent gyülekezésnek szombatja van, semmi munkát ne végezzetek. Az ÚR szombatja legyen az mindenütt, ahol laktok.” (3Móz 23:3)

Amit Isten elkér tőlünk, azt gazdagságával, dicsőségével átformálva adja vissza…

A Szombat és a család intézményét egyaránt az Édenben alapította Urunk, és az Ő tervében a kettő elválaszthatatlanul kapcsolódik egymáshoz. Ezen a napon – az összes többi napnál inkább – van lehetőségünk arra, hogy édeni életet éljünk. Isten tervében az szerepelt, hogy a család tagjai együtt dolgozzanak és tanuljanak, együtt töltsék az istentisztelet és a felüdülés idejét, az apa legyen a család papja, az anyával együtt tanítók legyenek, és társaik gyermekeiknek. A bűn következtében azonban, az életkörülmények változása miatt ez a közösség igencsak megtört. Gyakran előfordul, hogy az apa egész héten alig látja gyermekeit. Szinte egyáltalán nincs lehetősége a velük való közösségre vagy tanításukra. Isten szeretete azonban határt szabott a munka követelményeinek, irgalmas kezét a szombat fölé helyezte. Ez az Ő napja, amikor alkalmat biztosít a családoknak arra, hogy közösségben legyenek vele, a természettel és egymással.

Mivel a szombat az Ő teremtői hatalmának emlékműve, ilyenkor különleges módon ismerhetjük meg Istenünket teremtett művein keresztül… Boldog az az apa és anya, aki Isten írott Igéjét a természet nyitott lapjairól vett illusztrációkkal szemléltetheti, és összegyűjtheti családját a zöld fák alatt, a friss, tiszta levegőn, hogy ott tanulják az Igét és énekeljenek dicséretet mennyei Atyánknak.

Az ilyen együttlétek által a szülők olyan kötelékekkel fűzhetik gyerekeiket magukhoz – s egyúttal Istenhez is – amelyek sosem szakíthatók el. (Education, 250, 251.)

Tegyük a szombatot olyan érdekessé, hogy gyermekeink örömmel fogadják hetenkénti visszatérését! (Testimonies for the Church 2:585.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor