Egészség és boldogság a házon kívül

„Mily számtalanok a műveid, URam! Mindegyiket bölcsen alkottad, és tele van a föld teremtményeiddel.” (Zsolt 104:24)

A szabadban töltött életidő vágyat ébreszt a férfiakban, nőkben és gyermekekben, hogy tiszták és bűntelenek legyenek. A természet nagy gyógyforrásainak felüdítő, életadó befolyása megerősíti a test működését, felébreszti az értelmi képességeket, élénkíti a képzelőerőt és megeleveníti a lelket. Az elme felkészültté válik, hogy értékelni tudja Isten Igéjének szépségeit. (Manuscript 153, 1903.)

A tiszta levegőben egészség és élet van. Amikor belélegezzük, egész szervezetünkre megelevenítő hatást gyakorol. (Manuscript 153, 1903.)

A természet szépsége önmagában is távol tartja a lelket a bűntől, a világ vonzásától; és a tisztaság, a béke és Isten felé terel minket.

Ezért a földművelés igen jó munkának bizonyul a gyermekek és fiatalok számára. Közvetlen kapcsolatba hozza őket a természettel és a természet Istenével… A gyenge idegzetű gyermek vagy fiatal számára… különösen értékes lesz. Egészségre és boldogságra lel a természet tanulmányozásában; az így szerzett benyomások pedig nem fakulnak ki elméjéből, mert olyan kézzelfogható dolgokhoz társulnak, melyek állandóan szeme előtt vannak.

A természet világában Isten az emberek gyermekeinek kezébe helyezte a kulcsot, mellyel megnyithatják Igéjének kincsestárát. A láthatatlan dolgokat a láthatókkal szemlélteti; az isteni bölcsesség, az örök igazság és a végtelen kegyelem felfoghatóvá válik az Isten által alkotott dolgokon keresztül… Isten szépnek alkotta e világot, mert gyönyörködik boldogságunkban. (Counsels to Parents, Teachers, and Students, 186-188.)

A gyerekek és fiatalok egészsége, jó kedélyállapota érdekében, s hogy egészségesen fejlődjön szellemük és izomzatuk, lehetőleg sokat legyenek a szabad ég alatt, a friss levegőn, ahol jól megszervezett időtöltést kell biztosítani nekik. (Counsels to Parents, Teachers, and Students, 83.)

Az igazi boldogságot nem a büszkeség, a fényűzés kielégítésével, hanem az Istennel való közösségben, teremtett művei által találhatjuk meg. (Patriarchs and Prophets, 49.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor