Összhang és harmónia

„Ezek azok, akik követik a Bárányt, valahová megy. Áron vétettek meg az emberek közül, Isten és a Bárány zsengéiül.” (Jelenések könyve 14,4)

Az egész világegyetem kincsei feltárulnak Isten megváltott gyermekei előtt. A halandóság bilincseitől megszabadulva szárnyalnak a távoli világok felé, amelyek lakói sírtak az emberi szenvedés láttán, de öröméneket zengtek egyetlen ember megtérésének hírére is. A Föld gyermekei kimondhatatlan gyönyörűséggel osztoznak az el nem bukott lények boldogságában és bölcsességében, részesülnek tudásuk kincseiben és az ismeretekben, amelyeket a végtelen korszakokon át gyűjtöttek Isten műveinek szemlélése által. Láthatják a teremtés dicsőségét, napokat, csillagokat és naprendszereket, amint mindegyik kijelölt pályáján kering Isten trónja körül. Minden létező, a legkisebbtől a legnagyobbig, a Teremtő nevét viseli, és mindenben az Ő hatalmának gazdagsága nyilvánul meg.

Az örökkévalóságban mindig gazdagabb és dicsőségesebb kinyilatkoztatások tárulnak fel Istenről és Jézus Krisztusról. Ismereteikkel együtt növekszik a megváltottak szeretete, tisztelete és boldogsága is. Minél többet tanulnak Istenről, annál jobban csodálják jellemét. Amikor Jézus feltárja előttük a megváltás gazdagságát és a Sátán ellen vívott küzdelem csodálatos tetteit, a megváltottak szíve megremeg, és boldog örömmel játszanak arany hárfáikon, s tízezerszer tízezer és ezerszer ezer hang zeng együtt a dicséret hatalmas kórusában.

A nagy küzdelem véget ért. (…) A végtelen teremtésben összhang és tökéletes harmónia uralkodik. Attól, aki mindent teremtett, árad az élet, a fény és az öröm a határtalan téren át. A legparányibb atomtól a legnagyobb csillagig minden létező tökéletes szépségben és örömben hirdeti, hogy Isten a szeretet. (A nagy küzdelem – Korszakok nyomában, 677–678. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor