Isten bölcsessége

„A mi Urunk Jézus Krisztusnak Istene, a dicsőség Atyja adjon nektek bölcsesség és kijelentés lelkét az Ő megismerésében, és világosítsa meg értelmetek szemeit.” (Efézusi levél 1,17–18)

A megváltás tudománya a legmagasabb rendű tudomány, amelyet az angyalok és az el nem bukott világok értelmes lényei is tanulmányoznak. Megismertet a végtelen Isten szándékával, „amely öröktől fogva el volt rejtve”, s melyet a végtelen korszakokon át tanulmányoznak a megváltottak. Felüdíti az elmét és felemeli a lelket – erre semmi másnak a tanulmányozása nem képes.

A megváltás terve, amelybe az angyalok is vágyakoznak betekinteni, lesz a megváltottak tudománya és éneke az örökkévalóság korszakain át. Vajon nem méltó-e már most is arra, hogy figyelmesen tanulmányozzuk és komolyan gondolkodjunk róla?

Krisztus testtélételének, engesztelő áldozatának, közbenjárói munkájának tanulmányozása kimeríthetetlen téma a szorgalmas kutató számára. Az örökkévalóságban új és új ismeretet nyerünk Jézus Krisztus tökéletességéről és dicsőségéről. Krisztus, a hűséges házigazda a végtelen korszakokon át ó és új ismereteket hoz elő kincstárából. (The Signs of the Times, 1906. április 18.)

Mivel Isten végtelen és Őbenne van a bölcsesség minden kincse, ezért az örökkévalóságon át állandóan kutathatjuk, mégsem tudjuk kimeríteni bölcsessége, jósága és hatalma gazdagságát. (The Signs of the Times, 1906. április 25.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor