A menny éneke: a hálaadás

„Az én részem kies helyre esett, nyilván szép örökség jutott nekem.” (16. zsoltár 6)

A szeretet és együttérzés, amelyet Isten ültetett a lelkünkbe, a mennyben kiteljesedhet. A találkozás a tiszta, szent lényekkel és minden korszak hűséges gyermekeivel – akik megmosták és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében –, a szent kötelékek, amelyek összekapcsolják a mennyei és a földi családot, mind hozzájárulnak a megváltottak boldogságához. Az üdvözültek között ott lesznek Jézus Krisztus apostolai, a hős Pál, a lelkes Péter, János és igaz szívű testvérei, s velük a vértanúk hatalmas serege. (A nagy küzdelem – Korszakok nyomában, 677. o.)

A mennyben teljes az öröm, és mindenütt felhangzik annak dicsérete, aki csodálatos áldozatot hozott az emberiség megváltásáért. Vajon a földi egyház ne legyen telve dicsérettel? A keresztények ne hirdessék az egész világon, milyen öröm Krisztust szolgálni? Azoknak, akik a mennyben csatlakozni akarnak majd az angyali kar dicsérő énekéhez, már ezen a világon meg kell tanulniuk a menny énekét, amelynek alaphangja a hálaadás. (Bizonyságtételek, VII. köt., 244. o.)

A mennyben minden nemes és magasztos. Mindenki a másik érdekét és boldogságát keresi, senki sem törődik pusztán önmagával. A szent angyalok fő öröme az, ha látják a körülöttük levők örömét és boldogságát. (Bizonyságtételek, II. köt., 239. o.)

Ha itt, ezen a világon próbákkal szembesülsz és elhagyatottnak érzed magad, fordítsd el tekintetedet e sötét földről a menny ragyogó dicsősége felé. Irányítsd figyelmedet a mennyei örömökre, s akkor nem érzed kilátástalannak a helyzetedet, elviselhetetlennek az élet próbáit és csalódásait, mert megérted, hogy a dicsőségben vár rád az igazi otthonod és szerető Megváltód. Harcolj, küzdj az áldott örökségért, amelyet Isten megígért azoknak, akik szeretik Őt és megtartják parancsolatait! (Youth’s Instructor, 1852. október)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video