Mennyei otthonunk

„Kőfalának rakása jáspisból volt, a város pedig tiszta arany, tiszta üveghez hasonló. És a város kőfalának alapjai ékesítve voltak mindenféle drágakövekkel.” (Jelenések könyve 21,18–19)

Isten dicső városának tizenkét kapuját a legnagyobb gyöngyök díszítik. Tizenkét különböző színű alapja van, s a város utcái tiszta aranyból készültek. Isten trónjától szép, tiszta folyam ered, átlátszó, mint a kristály, s a megváltottak ihatnak az élet folyójának vizéből.

Minden arc visszatükrözi majd Megváltónk képmását. Nem láthatunk aggódó, bánkódó arcokat, mindenki vidám lesz ártatlan tisztaságában. Ott lesznek az angyalok a feltámadott hívekkel és vértanúkkal – minden korszak megváltottaival. A legnagyobb öröm, hogy ott lesz szeretett Megváltónk, aki szenvedett és meghalt értünk: neki köszönhetjük, hogy örülhetünk e boldogságnak és szabadságnak. Dicső arca fényesebb a Napnál, megvilágosítja a gyönyörű várost, dicsősége mindent beragyog.

A gyermekek ott sohasem veszekednek, szent szeretet hatja át őket, s nekik is lesz koronájuk és arany hárfájuk. Drága kicsi arcuk, amelyet itt gyakran szomorúnak és gondterheltnek látunk, szent örömtől ragyog majd tökéletes szabadságukban és boldogságukban.

A megváltottakat a dicsőség koronája ékesíti, játszanak az arany hárfákon, s éneklik a megváltó szeretet énekét, zenével dicsérik Istent. Az új Föld dicsőségét látva minden szenvedésükről és próbájukról elfeledkeznek. Jézus mosolya sugárzik feléjük, és boldogságuk teljes lesz. (Youth’s Instructor, 1852. október)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor