Isten egyetlen ígérete sem volt hiábavaló

„Áldott legyen az Úr, aki nyugodalmat adott népének, Izraelnek, minden Ő ígérete szerint; egyetlen ígérete sem volt hiábavaló minden jó ígéretei közül, amelyeket szólott Mózes, az Ő szolgája által.” (Királyok I. könyve 8,56)

Csodálatos napnyugtát láthattam, szépségét emberi nyelv nem képes elbeszélni. A lenyugvó nap arany, ezüst, bíbor, borostyán és karmazsin sugarai ragyogtak az égen át, mindig fényesebben és fényesebben, míg végül úgy látszott, mintha Isten városának kapui feltárultak volna, s dicsőségének sugarai áradnának ki rajtuk. Két órán át tartott a csodálatos ragyogás, megvilágította a hideg északi eget, és az égbolt vásznára vetítette a mennyei Művész által festett képeket. Úgy tűnt, mintha Isten mosolya sugározna felénk minden földi otthon felett, a sziklákkal határolt síkságok, hegyek, szakadékok és erdők felett, amelyeken átutaztunk.

Mintha a kegyelem angyala ezt suttogta volna: Nézzetek fel! Ez a dicsőség csak egy halvány fénysugár abból a dicsőségből, amely Isten trónjától árad. Ne csak a földiekért éljetek. Nézzetek fel, és hit által szemléljétek a mennyei hajlékokat!

Ez a jelenet olyan volt számomra, mint Noé számára az ígéret szivárványíve, s arra késztetett, hogy megragadjam Isten el nem múló gondoskodásának biztosítékát, és bizalommal tekintsek a nyugalom kikötője felé, amely a hűséges munkásokra vár. Azóta is mindig úgy gondolok vissza a csodálatos látványra, hogy Isten ajándékozott meg bennünket szeretetének ezzel a jelével, a mi bátorításunkra. (Historical Sketches, 220–221. o.)

Senki nem képes felfogni Isten egyetlen ígéretének nagyságát és gazdagságát sem. Az egyik ígéret tükrözi Isten dicsőségét, a másik szépséget és kedvességet sugároz, mennyei világossággal töltve be a lelkünket. (Testimonies to Ministers and Gospel Workers, 111. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor