Őrízzük meg a lelkiismeretünk érzékenységét!

„Ímé eljövök hamar: tartsd meg, ami nálad van, hogy senki el ne vegye a koronádat.” (Jelenések könyve 3,11)

Egy szempillantás alatt hozhatunk olyan döntéseket, amelyek örökre meghatározzák sorsunkat. Gondoljunk arra, hogy egy élet munkájába kerülhet a helyrehozása annak, amit egyetlen perc alatt rontunk el, ha engedünk a kísértésnek és meggondolatlanságnak.

Az akaratunk egy pillanatnyi cselekedete által a gonosz hatalmába adhatjuk magunkat – azonban többre van szükségünk az akarat pillanatnyi cselekedeténél, hogy letörjük Sátán bilincseit, és eljuthassunk a magasabb rendű, szent életre. E cél elérése időt, kitartást, türelmet és áldozatot kíván. Aki a teljes világosság birtokában önkényesen elfordul Istentől, azt fogja tapasztalni, hogy amikor vissza akar térni, az utat benőtte a tövis és a bogáncs. De ne lepődjünk meg és ne csüggedjünk, ha hosszú utat kell megtennünk feltört, vérző lábbal. A visszatérés útját csak lépésről lépésre, kemény küzdelem árán találhatjuk meg.

Tegyünk meg mindent, kitartóan haladjunk előre, hogy elnyerjük a mennyet, és learathassuk munkánk gyümölcsét. A kéz majd kitárja az Éden kapuit azok előtt, akik kiállták a kísértések próbáját, és megőrizték jó lelkiismeretüket azáltal, hogy lemondtak a világi dicsőségről és a világ tetszéséről Jézus Krisztus szeretetéért. Megvallották Őt az emberek előtt, így bizalommal és türelemmel várnak arra, hogy Krisztus is megvallja őket mennyei Atyánk és a szent angyalok előtt. (Notebook Leaflets, Vol. I. no. 4.)

Őrizd meg lelkiismereted érzékenységét, fogékonyságát, hogy meghallhasd a halk hangot, Jézus Krisztusét, aki úgy szólott, ahogyan még sohasem szólt ember. (121. kézirat, 1898)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor