Az igazság ruhája

„És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba, mert a fehér gyolcs a szentek igazságos cselekedetei.” (Jelenések könyve 19,8)

A menyegzői ruha (…) Krisztus követőinek tiszta jellemét ábrázolja. Az egyház abban a kiváltságban részesült, hogy „felöltözzék tiszta és fehér gyolcsba”, s nincs rajta semmi folt, ránc, vagy valami hasonló. A Szentírás szerint a fehér gyolcs a szentek igazságos cselekedetei, a szentek igazsága. Krisztus igazságát, feddhetetlen jellemét Isten hit által beszámítja mindazoknak, akik elfogadják Jézust személyes Megváltójuknak. (…)

A mennyei szövőszéken szőtt ruhában az emberi elgondolások egyetlen szála sincsen. Krisztus az Ő emberi természetében tökéletes jellemet fejlesztett, amelyet szeretne nekünk ajándékozni. (…)

Amikor alárendeljük magunkat Krisztusnak, szívünk egyesül Megváltónk szívével, akaratunk eggyé lesz akaratával, gondolkodásunk azonos lesz az övével, azaz az Ő életét éljük. Ezt jelenti, hogy felöltözünk Krisztus igazságának ruháiba.

Az igazságosság helyes cselekvést jelent, és mindenkit a tettei szerint fognak megítélni. Jellemünk a tetteinkben nyilvánul meg. (…)

Tanítsuk meg a gyermekeket és a fiatalokat, hogy a mennyei szövőszéken készült királyi ruhát válasszák maguknak, a „tiszta, fehér gyolcsot”, amelyet minden szent viselni fog. Ez a ruha Krisztus feddhetetlen jelleme, amelyet minden ember ingyen felölthet. S mindazok, akik elfogadják, már ezen a földön is ebben járnak. (Nevelés, 249. o.)

Krisztus igazságának hófehér ruhájába öltözve helyet kapunk a Király ünnepségén. Csatlakozhatunk a sokasághoz, amelynek tagjai „megmosták és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében”. (Krisztus példázatai, 310–312., 315. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor