Hogyan bánunk embertársainkkal?

„Szenteld meg őket a Te igazságoddal, a Te Igéd igazság.” (János evangéliuma 17,17)

Isten igazsága szentelheti meg a lelkünket. „Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek.” (Ezékiel könyve 36,26) Az igazság megszentelő ereje hasson a lelkünkre, így dolgozzunk, és irányadó elveit érvényesítsük életünk minden vállalkozásában, különösen ügyelve arra, hogyan bánunk embertársainkkal. Engedjük, hogy áthassa otthonunk légkörét, és gyakoroljon megfékező hatást családunk minden tagjára.

Az igazság hitvallói előtt mindig hangsúlyoznunk kell az igazság gyakorlásának szükségességét. Ez jelenti a megszentelődést, amely magában foglalja minden képességünk fejlesztését Istenünk szolgálatára. (Review and Herald, 1906. július 26.)

Tanítsátok meg a gyermekeiteknek, hogy szeressék az igazságot, mert az igazság által lehetséges megszentelődniük és alkalmassá válniuk arra, hogy a mennyei család tagjai lehessenek. (The Signs of the Times, 1894. szeptember 10.)

Az igazság, Isten Igéjének drága igazsága megszentelő hatást gyakorol szívünkre és jellemünkre. Nagy munkát kell elvégeznünk magunkért és gyermekeinkért. A természetes szív gyűlöli az igazságot, ahogyan ez az igazság Krisztusban megnyilatkozik. Ha a szülők nem teszik első feladatukká, hogy gyermekeiket a legkorábbi éveiktől kezdve az igazság ösvényére vezessék, akkor a helytelen utat fogják választani. (Review and Herald, 1885. április 14.)

A megszentelődés munkája az otthonban kezdődik. Akik otthon keresztények, a gyülekezetben és a világban is keresztények lesznek. (Review and Herald, 1904. február 17.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor