A szolgálat jutalma

„Akkor felhasad, mint hajnal, a te világosságod, és egészséged gyorsan kivirágzik, igazságod előtted jár, és az Úr dicsősége követ.” (Ésaiás könyve 58,8)

Vajon nem erre vágyunk mindannyian? Mennyei Atyánk akaratának teljesítése egészséggel és békességgel ajándékoz meg bennünket. „Igazságod előtted jár, az Úr dicsősége követ. Akkor kiáltasz, és az Úr meghallgat, jajgatsz, és ő azt mondja: Íme, itt vagyok. Ha elveted közüled az igát, megszűnsz ujjal mutogatni és hamisságot beszélni, ha odaadod utolsó falatodat az éhezőnek, és az elepedt lelkűt megelégíted: feltámad a sötétségben világosságod, és homályosságod olyan lesz, mint a dél. És vezérel téged az Úr szüntelen, megelégíti lelkedet nagy szárazságban is, csontjaidat megerősíti, és olyan leszel, mint a megöntözött kert, s mint vízforrás, amelynek vize el nem fogy.” (Ésaiás könyve 58,8–11)

Ha felöltözteted a ruhátlant, a szegényt házadba hívod, és az éhezőnek megszeged kenyeredet, „akkor felhasad, mint hajnal, a te világosságot, és gyógyulásod (egészséged) gyorsan kivirágzik”. A jó cselekedet kiváló orvosság a betegség ellen. (Bizonyságtételek, II. köt., 29. o.)

Ha jót teszünk másokkal, ez felmelegíti szívünket, vérkeringésünket felgyorsítja, testi-lelki egészséget eredményez. (Bizonyságtételek, IV. köt., 56. o.)

A tiszta és szeplőtlen vallás nem érzelem, hanem az irgalmasság és szeretet által indított lépések megtétele. Belép a lélek megfertőzött templomába, és ostromával kiűzi a bűnös betolakodókat. A trónt elfoglalva mindent megszentel jelenlétével, és megvilágosítja a szívet. Megnyitja a lélek ablakait a menny felé, s bebocsátja Isten szeretetének napfényét, amellyel együtt beköltözik a derű és lelki nyugalom. Fizikai, szellemi és erkölcsi erőnk növekszik, mivel lelkünket mennyei erő tölti be, mint élő, tevékeny hatóerő. (Review and Herald, 1901. október 15.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video