Ami igazán megerősít

„Járj a jó emberek útján, és az igazak ösvényeit kövesd!” (Példabeszédek könyve 2,20)

Van a kikapcsolódásnak olyan módja, amely rendkívül áldásos. A jó és rossz közötti különbségtételre képes, megvilágosodott elme bőséges, romlatlan és tanító jellegű forrást talál a testet-lelket felüdítő kikapcsolódáshoz és hasznos időtöltéshez. A legnagyobb áldásunkra szolgál a pihenés a szabad levegőn, és Isten műveinek szemlélése a természetben. (Bizonyságtételek, IV. köt., 653. o.)

Időt kell szánnunk a pihenésre, erőnk megújítására és az elmélkedésre. (60. kézirat, 1894) Amikor pihenünk, lelkünk felüdül és testünk megerősödik. Isten azt kívánja tőlünk, hogy minden erőnket, minden időben a legjobb célra használjuk fel. Gyűljön össze a testvéri közösség, és tegyünk mindent Isten dicsőségére! Pihenésünket úgy irányíthatjuk, hogy alkalmasabbá váljunk feladataink eredményesebb elvégzésére, és befolyásunk áldásosabb legyen azok számára, akikkel találkozunk. A testvéri összejövetelek hasznos és derűs találkozások lehetnek mindnyájunk számára. Felfrissült lélekkel és megerősödve térhetünk vissza otthonunkba, hogy megújulva folytassuk munkánkat, nagyobb reménységgel és fokozott bátorsággal.

Kiváltságunk, hogy életünk minden napján dicsőíthetjük Istent, hiszen nem azért élünk, hogy csak szórakozzunk és a magunk tetszését keressük. Azért élünk, hogy az emberiség hasznára legyünk, a társadalom áldására szolgáljunk.

Csodálhatjuk a természet szépségeit, s míg szemléljük Isten műveit a természetben, gondolataink szálljanak magasabbra: a természet Istenéhez. Emelkedjünk fel lélekben a világegyetem Teremtőjéhez, és imádjuk az Alkotót, aki ezt a sok szépséget a mi áldásunkra és boldogságunkra teremtette! (Bizonyságtételek, II. köt., 586–587., 589. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor