Tölts egy napot vidéken!

„Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, és az igazság ösvényein vezet engem az Ő nevéért.” (23. zsoltár 2–3)

Fogjon össze több család, s fizikailag és szellemileg megerőltető munkájukat letéve kiránduljanak a természetbe, egy szép tó partjához, vagy egy kedves ligetbe, ahol a gyönyörű természet veszi körül őket. Vigyenek magukkal egyszerű, egészséges ételeket, és terítsenek meg egy fa árnyékában vagy az égbolt alatt. A mozgás és a természet szépsége, a derűs környezet jót tesz az étvágyuknak, s olyan örömteli étkezésben lesz részük, amelyet a király is megirigyelhet.

Ezeken a kirándulásokon a szülők és gyermekeik ne foglalkozzanak a munkával és a gondokkal. A szülők legyenek gyermekek a gyermekeik mellett, és amennyire csak lehetséges, tegyenek mindent kellemessé számukra. Szánják pihenésre az egész napot! A mozgás a szabad levegőn nagyon hasznos azoknak, akik benti, ülő foglalkozást folytatnak. Érezzék kötelességüknek, hogy időről időre megtegyék ezt önmagukért és a családjukért, mert a természet szemlélése és a mozgás által semmit sem veszíthetnek, csak nyernek. Új élettel és bátorsággal térhetnek vissza munkájukhoz, lelkesebben dolgozhatnak, és ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben.

Az irodákban dolgozók napról napra zárt helyiségekben végzik munkájukat, miközben szellemi erőik állandó megfeszítése biztosan aláássa egészségüket és csökkenti életerejüket – ezért gyakran van szükségük levegőváltozásra.

Rendszeresen szánjanak egy-egy napot kirándulásra, felüdülésre családtagjaikkal, akik sokszor nélkülözni kénytelenek a társaságukat. (Bizonyságtételek, I. köt., 514–515. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor