Az igazság megszépíti az életünket

„Aki követi az igazságot és az irgalmasságot, az nyer életet, igazságot és tisztességet.” (Példabeszédek könyve 21,21)

A társas összejöveteleket a leghasznosabbá tehetjük, ha az összegyűltek szívében Isten szeretete ég, s azért találkoznak, hogy kicseréljék gondolataikat Isten Igéjéről, vagy új módszerekről gondolkodjanak az Ő művének előrevitelére, és jót tegyenek embertársaikkal. Ha a Szentlelket szívesen látott vendégnek tekintik összejöveteleiken, ha semmi olyat nem mondanak vagy tesznek, amivel megszomorítanák vagy elűznék, akkor Istent dicsőítik, s a résztvevők felüdülnek és megerősödnek.

Krisztus örül annak, ha a fiatalok gondolatait a megváltás nagyszerű és felemelő igazságai foglalkoztatják. Így a szívükbe költözik, s betölti őket békességgel és örömmel. Krisztus szeretetével a szívükben gyönyörűségüket találják abban, ha arról beszélgethetnek, amit Isten készített az Őt szeretőknek. (Youth’s Instructor, 1897. február 4.)

A fiatal férfiak és nők ne gondolják, hogy játékaik, esti társas összejöveteleik és zenei szórakozásaik, ahogyan általában lezajlanak, elfogadhatók Krisztus szemében.

Újra és újra világosságot nyertem, hogy minden összejövetelünket határozott vallásos befolyás jellemezze. Ha a fiatalok azért találkoznak, hogy olvassák és megértsék a Szentírást, s ha komolyan felteszik a kérdést: „Mit cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?”, és az igazságot választják, akkor Isten áldása árad rájuk.

Mindenkihez, fiatalhoz és idősekhez egyaránt szólnak az Úr szavai: Engedjétek meg, hogy Isten igazsága munkálkodjon szívetekben és lelketekben! Imádkozzunk így: „Teremtőm, őrizd meg lelkemet, hogy ne szomorítsalak meg Téged!” (Youth’s Instructor, 1906. augusztus 14.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video