Otthonunk legyen a fiatalok menedéke!

„Aki befogad egyet ezen gyermekek közül, engem fogad be.” (Márk evangéliuma 9,37)

Otthonunk legyen menedékhely a megkísértett ifjúság számára! Sok fiatal áll az útkereszteződéseknél. Minden befolyás, minden tapasztalat hozzájárul a döntéseikhez, amely alakítja sorsukat az itteni és az eljövendő életben egyaránt. (The Ministry of Healing, 354. o.)

Ne tartsd magad távol a fiataloktól, hanem szeretettel közeledj hozzájuk! Hívd meg őket családi tűzhelyedhez, családi oltárodhoz. Ezreknek van szükségük arra, hogy ezt a munkát elvégezzék értük. (Review and Herald, 1885. november 10.)

A gonosz igyekszik magához csalni a fiatalokat. Csapdáit ragyogóvá és vonzóvá teszi. Minden érkezőhöz van néhány kedveskedő szava. Sok fiatal nélkülözi az igazi otthont, a szülők nem segítik őket, nincsenek rájuk felemelő hatással, ezért az ifjak belesodródnak a gonoszságba. Lezüllenek és megromlanak a szemünk láttára, az ajtónk előtt.

Ezeknek a fiataloknak szükségük van a feléjük nyújtott segítő kézre. Egyszerűen mondott kedves szavak, őszinte szívvel megtett kicsiny szívességek elűzik a kísértések felhőit, amelyek a lelkek felett gyülekeznek. A mennyei rokonszenv kifejezése megnyitja a szívek ajtaját, hiszen a fiataloknak nagy szükségük van Krisztus szavainak jó illatára, és Krisztus szeretetteljes lelkületének kifejezésére. Ha segíteni akarunk a fiataloknak, hívjuk meg őket otthonunkba, legyünk vidámak és segítőkészek, mert sokan örömmel lépnének a felfelé vezető útra. (The Ministry of Healing, 454–455. o.)

Gondoljunk arra, hogy a boldogságot nem találhatjuk meg az elzárkózásban, sem abban, hogy szeretetünket csak egymásra árasztjuk. Ragadjunk meg minden alkalmat, hogy hozzájáruljunk a körülöttünk élők boldogságához! Az önzetlen szolgálatban valódi öröm vár ránk. (The Ministry of Healing, 362. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor