Szeretet által tartsuk össze a családot!

„Amit akartok azért, hogy az emberek veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek velük.” (Máté evangéliuma 7,12)

Jézus Krisztus vallása arra késztet bennünket, hogy tegyük meg mindazt a jót, ami csak módunkban áll, gazdagokkal és szegényekkel, boldogokkal és boldogtalanokkal egyaránt. Azonban Krisztus vallásának őszinte gyakorlása különösen a saját családunkban vezessen a kedvesség megnyilvánulásaihoz. Az udvariasság és szeretet mutatja meg a férj, feleség, apa, anya és gyermekek helyes kapcsolatát. Tekintsünk Jézusra, hogy visszatükrözhessük az Ő lelkületét. Éljünk Megváltónk szeretetének és jóságának világosságában, s az Ő dicsőségét sugározzuk másokra is! (18. kézirat, 1891)

A szelíd hangnem, vidám beszélgetés és szeretetteljes cselekedetek a gyermekek szívét a szeretet szálaival fűzik szüleikhez, s vonzóbbá teszik az otthont, mint a legdrágább berendezési tárgyak és díszek. (The Signs of the Times, 1884. október 2.)

A kölcsönös kedvesség és türelem Édenné teszi az otthont, s szent angyalokat vonz a családi körbe. Azonban az angyalok elhagyják azt a házat, ahol csúnya beszéd, ingerlékenység és viszály uralkodik. (The Signs of the Times, 1884. április 17.)

A társadalmi és családi érintkezés legértékesebb szabályait találhatjuk meg a Bibliában. Megváltónk hegyi beszéde felbecsülhetetlen értékű tanításokat tartalmaz fiatalok és idősek számára egyaránt. Olvassuk gyakran tanításait a családi körben, és mutassuk be életünk példájával! Tegyük családunk törvényévé az aranyszabályt: „Amit akartok, hogy az emberek cselekedjenek veletek, ti is akképpen cselekedjetek velük.” Ha Krisztus lelkülete uralja szívünket, akkor udvariasságot, előzékenységet tanúsítunk otthonunkban. Arra törekszünk, hogy mindenkit boldoggá tegyünk magunk körül, s másokra figyelve elfeledkezünk önmagunkról. (The Signs of the Times, 1886. július 1.)

A keresztényi udvariasság aranykapocsként tartja együtt a család tagjait szeretetben, s ez a kapcsolat mindennap szorosabb és erősebb lesz. (The Health Reformer, 1877. augusztus)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor