Az apai szeretet és kedvesség.

„Az apák szívét a gyermekekhez fordítja, a gyermekek szívét pedig az apákhoz.” (Malakiás könyve 4,6)

Amint az apa hazatér mindennapi munkájából, ne vigye be gondjait az otthonába! Érezze át, hogy otthona és családi köre szent: ne rontsa ezt le munkahelyi problémáival. Amikor el kell távoznia otthonról, nem hagyja maga mögött Megváltóját és hitvallását: Jézus a társa, a munkába is elkíséri. Otthona édes befolyása, felesége áldása és gyermekei szeretete megkönnyíti terheit, s szívében békével, vidám és bátorító szavakkal tér vissza családtagjaihoz, akik örömmel várják érkezését. (Review and Herald, 1899. augusztus 8.)

Az apa tartsa kellemes változatosságnak a gyermekeivel töltött időt. Kiviheti őket a kertbe, megmutathatja nekik a fakadó rügyeket, a nyíló virágok változatos színeit. Elmondhatja nekik, hogy ha Isten így gondoskodik a fákról és virágokról, még sokkal inkább gondoskodik a saját képmására alkotott teremtményeiről. Az apa már kiskorukban megértetheti fiaival és lányaival Isten akaratát: Teremtőjük az szeretné, hogy gyermekei szépek legyenek, de ne mesterséges díszítgetés által, hanem a jellem szépsége, a kedvesség és szeretet legyen az ékességük, amely szívüket örömmel és boldogsággal tölti be. (The Signs of the Times, 1877. december 6.)

Ha a könnyelmű és élvhajhász fiataloknak segítünk elgondolkodni a valóságról és az igazságról, akkor szívük áhítattal és imádattal telik meg a természet Istene iránt. (Youth’s Instructor, 1897. május 6.)

Ha gyermekeidet Jézushoz akarod vonzani, ne lépj be otthonodba indulatos szavakkal és összeráncolt homlokkal! Ha munkádból fáradtan, kimerülten érsz haza, könyörögj Istenhez kegyelemért, az Ő békességes Lelkéért, hogy szívedet gyengédség töltse be, s ajkaid a kedvesség és vigasz szavait szólják családtagjaidhoz. Kösd szívedhez gyermekeidet! Ajánld nekik vallásodat a kedvességed által! (The Signs of the Times, 1892. február 22.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor