Jézus mindig mellettünk van!

„Miért sírsz?” (János evangéliuma, 20,15)

A tanítványok gyakran ismételték ezeket a szavakat: „Mi azt hittük, hogy Ő fogja megváltani Izraelt.” Fájó szívvel emlékeztek meg Jézus szavairól: „Ha ezeket cselekszik a zöld fával, mit cselekszenek majd a száraz fával?” (Lukács evangéliuma 23,31) Összegyűltek a felházban és bezárták az ajtókat, tudva, hogy szeretett Tanítójuk sorsa bármikor utolérheti őket.

Pedig mindenkor örvendhettek volna a feltámadott Megváltónak. Mária a temetőkertben sírt, amikor Jézus ott volt mellette. De Máriát annyira elvakították a könnyek, hogy nem ismerte fel szeretett Megváltóját. A tanítványok szíve is telve volt bánattal, s nem hitték el az angyalok üzenetét, sem magának Krisztusnak a szavait.

Milyen sokan teszik ugyanazt, amit a tanítványok! Ma is visszhangozzák Mária kétségbeesett kérdését: „Elvitték az én Uramat, és nem tudjuk hova tették Őt!” Sok embernek szólnak Megváltónk szavai: „Miért sírsz? Kit keresel?” Mert Ő közel van hozzájuk, de könnytől elhomályosult szemeikkel nem ismerik fel Jézust. Beszél hozzájuk, de nem értik meg.

Bárcsak felemelnék lehajtott fejüket és felnéznének, hogy meglássák Őt, és bárcsak meghallanák e szavakat: „Menjetek gyorsan, és mondjátok meg a tanítványainak, hogy Ő feltámadott!” (Máté evangéliuma 28,7) Jézus él, hogy közbenjárjon értünk. Ragadd meg ezt a reménységet, mert biztos horgonyként fog megtartani téged. Higgy, és meglátod Isten dicsőségét! (Jézus élete, 794. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor