A kedvesség: A keresztények ismertetőjele

„Száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.” (Példabeszédek könyve 31,26)

Jó befolyásod által megnyerheted az embereket. Kötelességed kereszténynek lenni a szó legnemesebb értelmében. Kiváltságod és kötelességed, hogy hasonlóvá válj Krisztushoz. Ha kapcsolatban vagy Istennel, akkor vonzódni fogsz az emberekhez, és olyan hatással leszel rájuk, ami élet illatává tesz téged számukra az életre (2Kor 2,16). Ha önző, önhitt, világias gondolkodású maradsz, akkor mindegy, hogy milyen állást töltesz be, mindegy, milyen tapasztalatot szereztél vagy milyen sok ismeretre tettél szert, ha nincs ajkadon a kedvesség törvénye, és szívedből nem árad a szeretet édes illata, akkor semmit sem tudsz úgy tenni, ahogyan valóban kellene. (37. levél, 1891)

A keresztények ismertetőjele a kedvesség, szeretet és udvariasság. Másokkal érintkezve mindig gondoljunk arra, hogy az életükben lehetnek olyan fejezetek, amelyek el vannak rejtve a halandók szemei elől. Szomorú történeteket írtak be a menny könyveibe, de szentül megőrizték őket a kíváncsi tekintetektől. A mennyei könyvekben feljegyezték a hosszú, kemény küzdelmeket a próbára tevő nehézségek, rossz körülmények ellen, amelyek az olyan otthonban uralkodtak, mely naponta felemésztette a bátorságot, hitet és bizalmat. Jézus azonban mindent tud és sohasem felejt. A sok szenvedést átélt emberek a kedves, szeretetteljes szavakat úgy fogadják, mint az angyalok mosolyát. Egy igaz barát erős és segítőkész kézszorítása többet ér az aranynál és ezüstnél. (16. levél, 1886)

Egy testvér vagy barát igaz, becsületes és egyszerű megnyilatkozása olyan szíveket nyithat meg, amelyeknek szükségük van a Krisztus szavaihoz hasonló bátorítás jó illatára és Krisztus szeretetének egyszerű, finom érintésére. (61. kézirat, 1900)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor