A vidám elme: orvosság

„A vidám elme megvidámítja az orcát, de a szív bánata miatt a lélek megszomorodik.” (Példabeszédek könyve 15,13)

Ha sok terhet hordozol és elfáradtál, ne hagyd el magadat, ne légy olyan, mint a hervadt falevelek a száraz ágon. A vidámság és a tiszta lelkiismeret minden orvosságnál jobb és hatásosabb az egészségünk helyreállításában.

Áldást nyersz, ha arra törekszel, hogy megőrizd derűs lelkületedet. Menj ki a szabadba, amennyit csak lehetséges, élvezd a lágy szellőt és az áldott napfényt! A madarak éneke és a természet szépsége szent és hálás érzelmeket ébreszt szívedben, a Teremtő imádására indít, aki előre látta szükségleteidet, s körülvett téged szeretetének és gondoskodásának megszámlálhatatlan jelével.

Mindig legyen életednek egy kitűzött célja. Gyűjts magad köré napfényt a felhők helyett. Igyekezz szép, friss virág lenni Isten kertjében, és árassz jó illatot magad körül! Ha ezt teszed, boldog leszel – azonban a boldogtalanság miatti folytonos panaszkodással biztosan megrövidíted az életedet.

Nyess le életed fájáról minden hervadó levelet és elszáradt ágat, hogy frissesség és életerő járja át testedet-lelkedet. (The Health Reformer, 1871. június)

A keresztények vidámságának forrása az a nagy kiváltság, hogy Isten gyermekei vagyunk. Így ír az apostol: „Szeretett testvéreim, akik után úgy vágyakozom, én örömem és koronám, álljatok meg az Úrban!” (Filippi levél 4,1) Elménk örömteljes megvilágosodása és lelkünk templomának világossága bizonyítja, hogy békességünk van Istennel, és szívünkben él az örök élet reménysége Krisztus által. Ez abban az örömben részesít bennünket, hogy mások áldására szolgálhatunk. (28. levél, 1897)

A világ legboldogabb és derűsebb embereinek a keresztényeknek kellene lenniük.

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video