A természet szépségei

„Nagyok az Úr cselekedetei, kívánatosak mindazoknak, akik gyönyörködnek azokban. (…) Emlékezetet szerzett az Ő csodálatos dolgainak.” (111. zsoltár 2–4)

Isten, aki az Édent, ősszüleink otthonát oly rendkívül szépnek alkotta, a mi örömünkre adta a nemes fákat, a szép virágokat, és mindazt, ami gyönyörűséges a természetben. (Review and Herald, 1871. július 21.)

Bármerre fordulunk, láthatjuk az eredeti szépség nyomait, hallhatjuk Isten hangját, és csodálhatjuk kezei munkáját.

A természet sok ezer hangon zengi Isten dicséretét. A földön, a levegőben és az égben az Ő dicsőségét szemlélhetjük a csodálatos színekben és színárnyalatokban. A hegyek és dombok az Ő dicsőségéről beszélnek. Amikor a fák zöld zászlóikat lengetik a napfényben, Teremtőjükre hívják fel figyelmünket. A virágok, amelyek szépségükkel felékesítik a földet, Édenről suttognak nekünk, és vágyat ébresztenek bennünk eredeti otthonunk hervadhatatlan szépsége után. A zöld fűszőnyeg, amely beborítja a földet, arról beszél nekünk, hogy Isten gondoskodik legkisebb teremtményeiről is. A tenger barlangjai és a föld mélységei az Ő kincseit őrzik. Ő, aki a gyöngyöket a tengerbe helyezte, az ametisztet és a krizolitot a sziklák közé, szereti a szépet. Az égen felkelő nap világosságot áraszt mindarra, amit Isten alkotott. Mindaz a fényesség és szépség, amely megvilágítja az egeket és széppé teszi a földet, Istenről beszél.

Miközben gyönyörködünk Isten ajándékaiban, ne feledkezzünk el az Adományozóról! Teremtett műveit szemlélve ismerjük fel Istenünk jóságát és szeretetét! Mindaz, ami Földünkön szép, emlékeztessen bennünket a mennyei otthonunkban ránk váró kristálytiszta folyókra, zöld mezőkre, a csodálatos szépségű fákra és a ragyogó, szent városra, a fehér ruhás énekesekre, a szépségnek azon világára, amelyet egyetlen földi művész sem tud lefesteni, és halandó nyelv nem tud kifejezni. (The Gospel Herald, 1882. augusztus)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor